Напишете дума/думи за търсене

Приятелките, които ни разболяват

Жените сме крехки същества. Не толкова физически, колкото психически. Ако си от онези момичета, които се доверяват лесно и раздават сърцето си като брошура пред метрото, най-вероятно ти се е случвало да преживееш и няколко разочарования от приятелки. Вероятно знаеш, че ти сама си си ги избрала, нали? И че ти сама позволяваш тяхното отношение да те наранява?

1. Критичната приятелка

Тя вечно е недоволна - преди всичко от заобикалящия я свят. Обича да коментира хората по улиците и чака да излезете от някоя среща, за да злослови веднага срещу хората, с които сте били току-що и на които се е усмихвала. Тя се скъпи на комплименти към вас, но по-лошото е, че тя е склонна да ви покаже грешките, но не и успехите. 

2. Амбициозната приятелка

Хубаво е понякога край нас да има хора, които ни дърпат напред. Но когато човешката амбиция излезе извън здравословните граници, това ни потиска като страничнин наблюдатели. Имаме чувството, че изоставаме. Че нашата приятелка е направила невероятна кариера, изумително тяло, богиня е в тортите и плетките, а ние... ние сме доникъде. Може да не прогонвате амбициозната приятелка от живота си, но в никакъв случай не се потискайте от нея. Всеки има своето темпо и своя начин да успява и да е щастлив.

3. Мрънкащата приятелка

Тя е нонстоп в депресия. Нея все някой я е обидил, наранил, прецакал. Животът й изглежда като наказание и тя не спира да хленчи колко зле се чувства. Обикновено такива жени се оплакват и от хиляди физически и здравословни проблеми - по това ще ги познаете най-напред. Вие може да искате да сте неин "рицар" и спасител, но колкото повече разбиране към проблемите й проявявате, толкова по-малко тя ще се бори реално с тях и толкова повече ще ви тежи на врата.

4. Приятелката, на която всичко й е 6!

Тя е обратното на мрънкащата. Всичко й е супер! Няма по-щастлив, по-успял и по-жесток човек от нея на света! Тя е със самочувствие, което може да разбие ледовете на Северния полюс, тя е със самоувереност, която може да накара и Чък Норис да се откаже да се състезава с нея, тя е... ами много често тя е въздух под налягане. Нито има повод да е толкова надута, нито реално се чувства толкова щастлива. Това непрестанно щастливеене пред света е нейната предпазна кожа, нейният щит срещу собствените й страхове и комплекси.

Дали ще запазите своите "отровни" приятелки, зависи от вас. Най-важното е да не позволявате да ви въздействат. Да не се сравнявате, да не изпадате в илюзии, че сте нещо по-малко, да бъдете мъдри и разумни и да преценявате сами кой ви е ценен и кой ви е истински приятел.

Как хората от миналото ограбват бъдещето ни

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X