Напишете дума/думи за търсене

Как хората от миналото ограбват бъдещето ни

Чували ли сте историята на младата кралица Катрин, лейди Хауърд, случила се през ХVI век?

Катрин Хауърд, четвъртата съпруга на Хенри Осми, била убита от хора от нейното минало. Кралицата приела в свитата си познати, с които е прекарала детството си и първите години от младостта си. Те искали да живеят в кралския двор и да се насладят на предимствата, които той носи. Удовлетворяващо е да се храниш на богати трапези, да се обличаш красиво и да не работиш. Всичко обаче свършва много зле. Катрин била екзекутирана заради разпуснатия си начин на живот и миналите си грехове. И от кого мислите, че нейните палачи разбрали за тези прегрешения? Да, от тези "стари приятели". Те непрекъснато говорили за миналото и се държали фамилиарно и нахално. Те се отнасяли с кралицата по неподходящ начин, шегували се с нея, пренебрегвали правилата на кралския двор, безочливо харчели пари от хазната за балове. И тя била привлечена от техните намерения, разбира се. Което, в крайна сметка, довело до трагедията. Кралицата постепенно се сдобила с много врагове. Но с такива приятели на кого му трябват неприятели.

Или случаят на успешен предприемач, който наел за служител приятел от детинство, с когото учили заедно. 20 години след края на училището единият станал собственик на верига магазини, а другият пазач. Когато се срещнали отново, бизнесменът му предложил работа във фирмата си. Приятелят служител в работно време го наричал „Плешо”, шегувайки се с олисяваща му глава. Не спазвал заповеди, спорил с мениджърите и настройвал другите срещу ръководството, които започнали да оспорват заповедите му.

Миналото остава в миналото само и единствено за някого, който е постигнал нещо в този живот. А тези, които са провалили целите си - понякога завиждат и нерядко споделят ненужни спомени от събития, станали преди сто години, пречупвайки ги през тяхната призма. Унищожавайки хармонията и репутацията ви.

Бъдете много внимателни, когато наемате такива хора. Те могат да съсипят вас или вашия бизнес. Помнете, че няма ненаказано добро.

Първият знак за опасност - те постоянно си спомнят миналото и смятат, че щом имате общи преживявания, сте длъжни да им помогнете.
Нищо подобно. Вие сте се променили отдавна, животът също.
Само тези хора, които живеят в миналото, не са мръднали на йота. И те могат да ограбят бъдещето ви.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X