Напишете дума/думи за търсене

Какво говорят любимите ни сериали за нас?

Чакаме ги с нетърпение и трепетно броим дните до започването на новия сезон. Нямаме търпение да видим любимите си герои и се вълнуваме какво ги очаква. Дори нямаме нужда от мнението на психолозите и сами можем да преценим, че сме пристрастени. И все пак специалистите твърдят, че наистина при някои хора емоционалното обвързване с любимите герои доближава до наситеност на чувствата това с реалните хора, а при някои дори го надминава.

Но ако кажем, че това е просто начин да компенсираме това, което ни липсва в живота, би било повърхностно. Разбира се, че има хора, които имат нужда да гледат любовни сериали, когато не им върви в любовта, но по тази логика защо много от нас обичат да гледат хоръри – защото не ни е достатъчен ужасът в живота ни ли ?

Причините винаги са многопластови и различни за различните хора, но е факт, че феноменът да се пристрастиш към любимия си сериал се среща все по-често. Чисто техничните причини за това е възможността да гледаш винаги и по всяко време, да намериш сериите, които си изпуснал или да си харесаш нов серил и да изгледаш всичките му минали сезони за няколко дни.

Не бива да забравяме и всички фен групи, в които се обсъждат детайли от действието, както и от живота на актьорите и така дори сериал, който се излъчва един път седмично за един час, се превръща в източник за развлечение за нас по 4-5-6 часа на ден. Именно тази възможност за разтягане на времето, в което конкретният филм да ни носи удоволствие, увеличава зависимостта ни. Защото това е лесен и бърз начин да си доставим радост, когато сме тъжни, притеснени, депресирани, гладни, уморени – палитрата от негативни емоции, с които се борим може да е съвсем разнообразна и да бъде неутрализирана със съвсем различни жанрове сериали:

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X