Напишете дума/думи за търсене

Ако мъжът прави тези неща, той е сериозно несигурен в себе си

На първата ви среща той ви взима от вкъщи, подарява ви рози, отваря ви вратата, резервирал е маса в елегантен ресторант и безкрайно ви благодари през цялата нощ за това, че сте се съгласили да излезете с него. Третира ви като принцеса и това е ласкателно. Това може и да е освежаваща промяна, благодарение на която се чувствате ценена, защото ви е писнало от егоцентрични и нечувствителни тъпаци. Започвате да мислите, че може би най-накрая сте срещнали "единствения".

Но лека-полека неговото внимание към вас се превръща в обсебваща мания.

Вече не се чувствате като рядка скъпоценност, а като жертва на непоносима мания за притежание. Без да се усетите, той отнема цялата ви енергия, за да се увери, че го обичате.

Как да разберете дали мъжът, с когото имате връзка, е тотално несигурен в себе си.

1. Няма приятели или интереси

Той никога не споменава приятелите си и не излиза с никого освен вас. Извън работа той няма интереси или хоби. Не ходи във фитнес зала, не спортува и други спортове, не посещава никакви курсове, нито е доброволец към някаква кауза.

Когато не е с вас, не излиза, отдаден на мисли за вас. Или дори да е имал приятели и хобита в даден момент той се е отказал от тях, за да прекара всяка минута с вас.

2. Мисли, че все още имате чувства към бившия си

Той е убеден, че не сте преодолели бившия си, дори ако сте разделили преди години. Несигурността му е толкова поразителна, че постоянно ще се опитва да се убеди, че не бихте могли да го обичате. Затова единственото "логично" обяснение, което ще му хрумне, е, че все още сте влюбени в бившия си.

3. Прекалено рано казва „обичам те“

Много рано в отношенията той изповядва своята неумираща любов към вас. Всеки желае да чуе „Обичам те“, но едва ли е здравословно тези думи да се изрекат още на втора среща. Отнема време да опознаете някого достатъчно, за да го заобичате. Но ако вашият нов приятел ви каже, че ви обича след третата целувка, в главата ви трябва да зазвучат предупредителни камбани, особено ако ви принуждава да му го кажете обратно.

4. Твърди, че сте всичко за него

Вие сте неговият свят, центърът на вселената му, причината за живота му. Отначало може да изглежда ласкателно да бъдете ценени толкова високо, но да бъдеш център на света за някого е голяма отговорност, която не всеки иска да сложи върху плещите си.

И какво се случва, когато връзката ви удари на камък? Когато нещата не вървят гладко, неговият свят се разпада, защото вие сте неговото всичко.

5. Има нужда от постоянно валидиране

Той често ви пита дали го обичате и непрекъснато си търси комплименти. А когато го уверявате, че е много привлекателен, той не ви вярва. Всеки обича да чува, че е обичан, красив, талантлив, желан и интелигентен, но ако нуждата на мъжа до вас да чува това надхвърля адекватните граници, със сигурност страда от ниско самочувствие.

6. Ревнува от вашите приятели

Той ревнува от времето, което прекарвате с приятелите си. Не обича да се срещате с колеги след работа за напитка, не харесва да пазарувате с приятелки и и да имате платонични взаимоотношения с мъже. Често звъни и праща съобщения, за да ви провери, когато излизате без него. Отначало неговото чувство за собственост може да ви накара да се почувствате специални и желани, но след известно време ще ви дотежи очевидно.

7. Заплашва да скъса с вас

Дори и когато непрекъснато повтаря, че не се чувства желан и обичан и заплашва да скъса с вас, той в действителност не иска да го прави. Надява се, че ще го молите да остане с вас завинаги. Ако го направите, това ще укрепи крехкото му его. Ако не го направите, той ще измисли хиляди неща, за да не ви загуби. С тези празни заплахи той тества вашата преданост към него и настоява за валидиране на чувствата ви. В крайна сметка, или ще останете в тази нездравословна връзка, или ще се уморите от тази малка игра и с радост ще го оставите да си тръгне следващия път, когато заплашва с това.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X