Напишете дума/думи за търсене

Страхове, които убиват любовта

Понякога изпитваме несигурност в отношенията с половинката, вкарваме в главата си боязливости, които може да са симптоми на страх от изоставяне. Най-вероятно нямаме никакви основания да изпитваме тези трепети, но някъде на подкорово ниво е възможно да реагираме на събития, случили се в предишните ни връзки.

За да не се превърнат тревожните ни мисли в сбъднали се пророчества, по-добре е да сме наясно как да озаптим тези тревоги.

Той ще ме напусне

Ако по една или друга причина през главата ви минава тази мисъл, то не е изключено този страх да се превърне в хронично безпокойство, насочено към близостта, която има във връзката ви. Това, че той има нужда от време на време да излезе с приятели или му трябва пространство за неговите хобита, не означава, че се отдалечава от вас или ви избягва.

Ставаме прекалено близки

Ако ви е страх от това, че ще станете прекалено уязвими, ако се отдадете пълноценно на отношенията си, това може да прецака иначе заявката за една приказна любов. Понякога хората не пускат напълно другия до себе си, не му показват какви са в действителност, водени от страха, че ако му се открият, то той няма да ги хареса и ще си тръгне.

Той ми изневерява

Съгласете се, че няма как да има връзка, ако няма доверие. Няма смисъл при всяко ходене на любимия до бакалията да си мислите, че ще се прибере у вас не само със самун хляб, но и с телефона на касиерката. Ако непрекъснато сте нащрек и отдадени на мисли за изневяра, то не е изключено сами да предизвикате събития в тази посока. На никого не му се ще да бъде без вина виновен.

Не съм достатъчно добра за него

Не съм достатъчно красива, не съм достатъчно секси, не съм достатъчно умна, нито пък подредена и прочие дивотии, които минават през неувереността на самочувствието ви, ще засилят още повече усещането за собствената ви „обикновеност“. Как да искаме от другите да ни обичат, като ние самите не сме достатъчно влюбени в себе си.

Не е достатъчно добър за мен

Той не прави нищо като хората, независимо дали говорим за сексуална предигра или за поправка на бравата. Ако не спирате да си повтаряте, че от него нищо не става и как не може да се разчита на него като мъж, то тогава не се сърдете, ако една сутрин се събудите без него. Хроничното неодобрение не върви ръка за ръка с адекватната връзка.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X