Напишете дума/думи за търсене

10 жестоки факта, с които живеем, без да си признаваме

Има неща, за които толкова рядко се замисляме, но не защото не са важни, а защото се страхуваме да ги изречем дори пред самите себе си. Всички тези факти са ясни и разпознаваеми от всеки съзнателен човек, но колко от нас ги допускат в мислите си, колко от нас дръзват да ги погледнат очи в очи и да се изправят пред тях?

Да си кажем някои истини и да се надяваме, че изброявянето им няма да отекне в пространството безцелно, ами ще ни даде идеи за промени... идеи за щастие!

1. Нашето време на Земята е лимитирано, така че спрете да отлагате неща. Още днес кажете на някого, че го цените, или че ви е наранил и продължете. Живейте пълноценно всеки миг, защото никога не знаете дали не е един от последните.

2. Нашите любими същества не са безсмъртни, така че не губете време и бъдете с тях. И бъдете с тях качествено, не просто за една вечеря или за един телефонен разговор. Говорете за мечтите си, за спомените, за чувствата. Пътувайте заедно. Изживявайте всеки сезон и всяка промяна заедно. Прегръщайте се често. Правете си мили жестове. Бъдете заедно, защото никой не е безсмъртен.

3. Парите не са равни на щастие. Те осигуряват определен комфорт, но не правим ли прекалено много жертви за тях? Замислете се струва ли си да взимате втора работа, или да ходите в офиса и през уикенда? Какво ще ви донесат тези усилия? Пари – да, но и загуба на безценни часове за истинско живеене.

4. Не може да намерим щастие, търсейки го. Щастието е във всеки от нас. То се определя от волята да бъдем щастливи, а не от външни обстоятелства. Намерете онова нещо, което изгражда баланса у вас и се грижете за него. Щастието е в малките неща и няма нужда да чакате петък или ваканцията, за да го изпитате. Почувствайте го още сега, докато четете тези редове – почувствайте колко сте щастлив от факта, че и вие, и близките ви сте живи и здрави, имате покрив над главата си и глава, в която да трупате мечтите си, както и сърце, с което да се борите за тях. Това е щастието, готово!

5. Не може да угодим на всекиго. Ако опитвате, това може само да ви навреди. Придържайте се към принципите си, бъдете честен към себе си, а хората около вас, за които това е неудовлетворително, може би изобщо нямат място наоколо. Научете се, че не трябва да се харесвате на всички и животът ви ще стане по-смислен и по-лек.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X