Напишете дума/думи за търсене

13 знака, че сме по-интелигенти, отколкото си мислим

Съмнявате ли се в собствената си интелигентност? Ето 13 индикации, че грешите.

1. Ходили сте на уроци по музика

Многобройни проучвания показват, че да се научиш да свириш на музикален инструмент помага на детското развитие. Едно от тези проучвания твърди, че само един месец ходене на уроци по музика може да помогне на 4-6-годишните деца да подобрят значително резултатите в детската градина и да улеснят усвояването на учебния процес.

2. Вие сте най-голямото дете в семейството

По-възрастните братя и сестри в семейството имат по-високи и по-съществени предимства, когато става въпрос за коефициента на интелигентност в сравнение с по-малките си братя и сестри. Това е причината, поради която най-възрастните са по-успешни от изтърсаците в семейството.

3. Имате тънка фигура

През 2006 г. беше направено необичайно изследване. То разкрива интересна връзка: колкото по-голяма е талията на човека, толкова по-ниска е когнитивната му способност. Според други изследвания 11-годишни деца, които получават лоши оценки в училище, са по-склонни към затлъстяване до 40-годишна възраст.

4. Били сте кърмени като бебе

Учени от Великобритания и Нова Зеландия са изследвали около 3 000 деца и са установили, че тези, които са били кърмени като бебета, са получили почти 7 точки повече на тестовете за интелигентност, отколкото тези, които не са били.

5. Вие обичате четенето още от дете

Имате ли спомени от четене на книги още от невръстна детска възраст? Хлапетата, които са се научили да четат по-рано, са получавали по-високи оценки в училище и в университета. Четенето от ранна възраст подобрява вербалните, както и невербалните способности на човека.

6. Ако сте леворъки

Съществуват доказателства, които показват, че голяма част от престъпниците са леворъки. Експертите все още не могат да обяснят това явление. От друга страна, най-новите изследвания показват, че леворъките са склонни към различно мислене не само в изкуствата и занаятите, но и в решаването на проблеми и задачи. Тези хора са по-изобретателни и знаят как да се измъкнат от трудни ситуации по-добре.

7. Често се притеснявате

Хората, които често се притесняват за нещата от ежедневието им, може да бъдат по-интелигентни от тези, които не го правят. Възможно е това да се дължи на факта, че те винаги мислят за възможните последици от своите действия и следователно искат всичко да се нареди по най-добрия начин.

8. Вие сте високи

Изследванията, проведени в Принстънския университет, показват, че високите деца учат по-добре от връстниците си и когато достигнат зряла възраст, печелят повече пари.

9. Вие сте забавни

Оказва се, че чувството за хумор и висока интелигентност са свързани. Колкото по-често хората около вас се смеят на вашите шеги, толкова е по-голям шансът наистина да сте наистина умни.

10. Любопитни сте

Любопитството е важна характеристика на интелигентните хора. Любопитните индивиди притежават по-прецизна форма на мислене, а в дългосрочен план се интересуват от откриването на нови неща и развитието като личности.

11. Стремете се към съвършенство

Хората, които са умни, обикновено са перфекционисти. Те никога не са наистина доволни от начина, по който се случват нещата в живота им. Ако играят спорт, те ще тренират допълнително, за да бъдат най-добрите играчи в отбора. И ако не са доволни от външния си вид, те ще променят гардероба си или ще променят навиците си.

12. Вие сте нощни птици

Звучи смешно, но се оказва, че хората, които обичат да си лягат късно, обикновено имат по-голям интелект от тези, които заспиват с кокошките. Способността да работим и да творим през нощта не ни е дадена по природа. Поради тази причина учените стигат до извода, че интелигентните хора лягат по-късно, защото се стремят да разширят границите на своите способности.

13. Почеркът ви е нечетлив

Ако хората около вас постоянно се оплакват, че не могат да разберат и дума , написана от вас, следващия път им кажете да обвиняват вашият интелект. Неразгадаемият, нечетлив и разкривен почерк е един от признаците на креативния и умен човек.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X