Напишете дума/думи за търсене

19 признака на интелигентност

Често по-глупавите хора надценяват своите компетенции, докато умните са склонни по-скоро да не оценят достатъчно високо своите възможности, пише Business Insider.

Ако не сме сигурни относно нивото на нашия интелект, има някои индикатори, които могат да ни помогнат да го осъзнаем и признаем пред себе си.

1. Взимаме уроци по музика

Изследвания показват, че музиката помага за развитието на нашето съзнание още от детска възраст. Тя повишава нивото на вербалната интелигентност и може единствено да подобри нашите когнитивни функции.

2. Ако сме първородно дете

Обикновено най-големият наследник се води и най-умен сред децата в семейството. Редица проучвания показват това, че първородните деца винаги взимат лек превес по отношение на интелигентността над по-малките.

3. Имаме слаба фигура

По-широката талия предполага по-ниска когнитивна способност. Хора, страдащи от наднормено тегло, показват по-слаби резултати на вербални и невербални тестове. По-високата интелигентност инициира и по-задълбочена грижа за здравето.

4. Имаме котка

Собствениците на котки показват по-високи резултати на тестове, които измерват нивото на когнитивни функции. Колкото и странно да звучи, те се представят по-добре на проведените експерименти, отколкото тези, които се грижат за кучета в техните домове.

5. Ако сме били кърмени

Проучвания от последните години показват, че бебетата, които са кърмени, израстват по-умни от другите. Тези деца постигат по-висок коефициент на интелигентност с почти 7 пункта.

6. При използване на ободряващи медикаменти

Учени установяват връзка между употребата на ободряващи медикаменти и по-високото IQ. Разбира се, отнасящо се до здравословното състояние, това не е никак препоръчителен начин да повишим нивото на нашата интелигентност.

7. Ако сме левичари

Хората, които залагат повече на лявата си ръка, имат по-различно мислене. Левичарите са креативни личности, от които произлизат и повече новаторски идеи. Интересен е и фактът, че те доста често се асоциират с криминални деятели.

8. Високи сме

Изследвания сочат, че хората с по-висока интелигентност са били по-високи от останалите като деца. Много често тези личности изкарват повече пари като възрастни.

9. Пием редовно алкохол

Колкото и да е странно, пиещите алкохол още от тинейджърските си години се оказват по-интелигентни от въздържателите. До тази констатация достига психологът Сатоши Каназава.

10. Ако сме се научили да четем по-рано

Четенето от ранна възраст засилва нашите вербални и невербални способности. Децата, които първи започват да четат приказките си сами, превъзхождат останалите дори в семейството.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X