Напишете дума/думи за търсене

10 невероятни първи дами, които засенчват съпрузите си (галерия)

© East News

Първите дами винаги са на прицел на прожекторите. Трябва да изглеждат възхитително и да бъдат модели за подражание за всички – от техните социални активности до модните им послания. Най-добрите сред тях притежават чар, остроумие, стил и силен характер.

Джаки Кенеди

© East News
© East News

“Моята задача е да покажа на Америка, че не е страна с лош вкус”, заявява приживе съпругата на президента Кенеди. И успява да го направи, налагайки своя стил, който вдъхновява дизайнери и кинаджии. Освен това Джаки е била известна със своето чувство за хумор, грижовност, бърз ум и безмерна отдаденост към съпруга си.

Мишел Обама

© Everett Collection/ East News
© Everett Collection/ East News

Със сигурност тази Първа дама печели уважение за секунди. Заради затлъстялата Америка Мишел създаде програма, наречена „Нека се движим!” и зася задния двор на Белия дом със зеленчуци, за да даде пример за здравословно хранене. Нейното чувство за стил създаде и лозунга: „Женствен и модерен”. Доста често нейните речи засенчваха тези на съпруга й.

Грейс Кели

© East News
© East News

Красивата и успешна холивудска актриса зарязва своята кариера, за да стане принцеса на Монако. Омъжва се за принц Рение, а на първата си Коледа като кралска особа кани всички деца от княженството. Грейс Кели е една от най-стилните първи дами на всички времена.

Карла Бруни

© East News
© East News

Топмодел от 90-те, певица, поетеса, притежаваща красота и интелигентност . Светът я познава доста преди да стане съпруга на бившия френски президент Никола Саркози. Въпреки скандалното си манекенско минало, тя набързо се превръща в любимка на французойките.

Мелания Тръмп

© East News
© East News

Семейство Тръмп предизвикват противоречиви чувства, но едно нещо е сигурно – всички очи са вперени в красивата Мелания. Тя започва моделската си кариера на 16, участвайки в ревюта в Милано и Париж. През 1999-а се запознава със сегашния президент на Америка. Тогава тя го отрязва, но той е толкова настоятелен, че скоро след това той постига любовен успех.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X