Напишете дума/думи за търсене

Шейха Моза - арабката, която промени стереотипите на Изтока (галерия)

Френският сайт Sympa-sympa.com представя една гранд дама, която, освен невероятно красота, притежава силен дух, голяма решителност и впечатляваща сила на волята, информира profit.bg.

Това е шейха Моза, една от трите съпруги на шейх Мозахбинт Насер ал-Миснед, бившият емир на Катар. Тя е на 56 години и вече се превърна в истинска легенда.

Смятана е за „сивия кардинал“ на Катар. Благодарение на влиянието й, един от синовете й Тамим бин Хамад Ал Тани стана емир на Катар, а не големите деца на съпруга й, както обикновено повелява традицията.

Влиянието на шейха Моза позволи също модернизирането на страната и подобряването на отношенията със западния свят. Тя притежава собствен акаунт в Инстаграм, където публикува различни снимки. Почитателите на модата се възхищават на уникалния й и авангарден стил.

Въпреки че е една от трите жени на емира, шейха Моза е смятана от дълги години за първа дама на страната и една от най-влиятелните жени в арабския свят, отбелязва списание Forbes. Тя също така е специален посланик на ЮНЕСКО и помага за развитието на средното и висшето образование, като го прави достъпно за повече хора.

Нейната прозорливост и интелигентност й позволиха да заеме уникално място в Катар и в чужбина. Тя има диплома по социология от Катарския университет и по още специалности в различни американски университети. Шейха Моза е отлично информирана за вътрешната и външната политика на страната си и може да играе важна роля в тези две области.

Шейха Моза е много уважавана както в собствената си страна, така и в чужбина. Тя е модна икона, която показва, че елегантността може да надмине възрастта и времето. Въпреки седемте й деца, естествената й красота се е запазила, тялото й е съвършено, а чувството й за стил е несравнимо. Поради всички тези причини е смятана за една от най-влиятелните жени в света.

Стилът на шейха Моза е съвършен пример за добър вкус и илюстрира какво означава добро държание в обществото при запазване на индивидуалността. Тя не върви срещу традициите в родината си, а напротив – интегрира ги в съвършена модерност. Шейха Моза допринесе за развитието на модата с тюрбаните.

СНИМКИ: ИНСТАГРАМ
СНИМКИ: ИНСТАГРАМ

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X