Напишете дума/думи за търсене

Защо съпругата на шейха на Дубай избяга с 31 млн. паунда?

Хая Бинт ал-Хюсеин и шейх Мохамед бин Рашид ал-Мактум

Съпругата на владетеля на Дубай – шейх Мохамед бин Рашид ал Мактум, го е напуснала и взела 31 милиона паунда, за да започне живота си наново, пише „The Sun”.

Принцеса Хая, за която се твърди, че е била забелязана последно през месец февруари, избягала заедно със сина си и дъщеря си в Германия. Там тя веднага е поискала убежище и е подала молба за развод със съпруга си. Но това предизвика дипломатическа криза между Германия и Обединените арабски емирства (ОАЕ), където шейхът е вицепрезидент и премиер, както и владетел на Дубай.

В статията се споменава още, че Мохамед бин Рашид е помолил властите в Берлин да върнат 45-годишната принцесата, 7-годишния им син Зайед и 11-годишната им дъщеря - Ал Джалила, но германските власти са отказали.

Принцеса Хая споделила на приятели, че е избягала в Германия, тъй като не била сигурна, че британските власти няма да я върнат в Дубай.

69-годишният шейх, чието богатство се оценява на повече от 9 млрд. паунда, е огромен фен на конете и собственик на състезателен кон. За първи път от 28 години насам той пропуска прочутото надбягване Epsom Derby, а две от конюшните му, използвани за тренировки на конете, близо до Нюмаркет, Съфолк, останаха затворени. 

Хая бинт Хюсеин е родена на 3 май 1974 г., дъщеря е на йорданския крал Хюсеин и третата му съпруга кралица Алия. Завършва Оксфордския университет със специалност "Философия, политически науки и икономика". В миналото е била професионална състезателка по конна езда, член е и на Международния олимпийски комитет.

През 2004 г. се омъжва за шейх Мохамед.

Шейх Мохамед бин Рашид ал-Мактум
Шейх Мохамед бин Рашид ал-Мактум

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X