Напишете дума/думи за търсене

10 невероятни първи дами, които засенчват съпрузите си (галерия)

© East News
© East News
Шантал Бия

Първата дама на Камерун не може да остане незабелязана. Тя е отдадена на благотворителността и първият африкански център с международно участие за проучване на ХИВ и за превенция на СПИН носи нейното име. И извън родината си тази първа дама е по-известна от своя съпруг, президента Пол Бия.

Шейха Моза бин Насер Ал Миснед

© East News
© East News

Нейно Величество Шейха Моза бин Насер Ал Миснед е съпруга на бившия шейх на Катар. Тя е една от най-стилните дами на Изтока. Въпреки религиозните традиции тя се появява на обществени места с открито лице. Има докторска степен и е почетна лейди на Ордена на Британската империя. Освен това е специален пратеник на Юнеско. Смятат я за сивия кардинал на Катар, а всички приписват модернизацията на родината й и добрите отношения със западния свят именно на нейното влияние.

Кралица Летисия

© East News
© East News

Съпругата на испанския крал Филип е красива дама от висшето общество, модна икона, майка на две очарователни дъщери и бивша журналистка. Тя е доста по-известна от съпруга си в чужбина и често се появява на кориците на женските списания. След като влиза в кралския двор, тя печели доста награди за усилията й, насочени към защита на децата и за промотирането на културата и обучението.

Кралица Рания

© REX/ Shatterstock
© REX/ Shatterstock

Съпругата на краля на Йордания е майка на четири деца. Нейната история е като на съвременна Пепеляшка. Обикновено момиче, което работи в банков офис в Аман, когато се запознава с бъдещия си съпруг. Въпреки че твърди , че е типичната йорданка, Рания оглавява фонд, който се бори за правата на жените, противник е на детското насилие, поддържа програмите за ваксинации и даряването на органи, както и настоява за оборудването на училищата с компютри.

Феята на божурите – Пенг Лиян

© East News
© East News

Съпругата на китайския президент е известна певица в родината си. Когато се запознава с бъдещия си съпруг през 1986-а, никой не е чувал за него, но я доволно известна и обичана от народа. Тя е умна, със силен характер и е добър модел за подражание в източната държава. Освен това е генерал. Известна е сред китайците като Феята на божурите. Тези цветя са на особена почит в Китай и се свързват с императора, с красотата и чувствителността.

Източник на водещата снимка: © East News

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X