Напишете дума/думи за търсене

Слабостите на 10 видни първи дами

Всяка жена има своите малки тайни и слабости. Но ако тя постоянно е под светлината на прожекторите, то със сигурност не й ще се да ги размахва пред очите на света. Кои са някои от мистериите и пороците на настоящи и бивши първи дами?

Джаки Кенеди

© East News
© East News

По времето на президенството на Джак Кенеди пушенето е бил съвсем нормален навик сред дамите. Въпреки това не се гледала с особено добро око, ако жената пуши на обществено място. Затова страстта на Джаки Кенеди към тютюна била достатъчно добре скрита от обществеността. Било забранено на фотографите, акредитирани в Белия дом, да я снимат с цигара между пръстите.

Принцеса Даяна

© East News
© East News

Макар покойната съпруга на принц Чарлс да се смята за самотоно съвършенство, фактът е, че тази красива жена е изпитвала удивителни несигурности спрямо фигурата си. Приживе Даяна страда от булимия, наричана от приближените й „тайното заболяване“, или „Даяна ефект“.

Мари Тод Линкълн

© Wikimedia Commons
© Wikimedia Commons

Съпругата на президента Линкълн произхожда от богато семейство и обичала да харчи със замах. Факт, който й дава възможност да реновира Белия дом с прескъпи материали. Заради широките й пръсти е въвлечена в грандиозен скандал, тъй като парите, които използвала за интериора, били предназначени за армията на Щатите.

Имелда Маркос

© East News
© East News

Вдовицата на 10-ия президент на Филипините е друга първа дама, известна със своите екстравагантни харчове. Наричана от нейните сънародници Желязната пеперуда, тя е била вманиачена на тема пазаруване, след като получава неограничен достъп до държавната хазна. След като тя и съпругът й бягат от старата по време на военния преврат, в президенската резиденция са открити повече от 1000 чифта ултраскъпи обувки.

Нанси Рейгън

© Wikimedia Commons
© Wikimedia Commons

След опита за покушение над съпруга й през 1981 година, любимата на 40-ия президент на Америка започнала да се „консултира с космоса“, преди да даде съвет на президента Рейгън. Нанси била толкова прехласната по астрологията, че всяка седмица посещавала персоналния си звездоброец.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X