Напишете дума/думи за търсене

Слабостите на 10 видни първи дами

Всяка жена има своите малки тайни и слабости. Но ако тя постоянно е под светлината на прожекторите, то със сигурност не й ще се да ги размахва пред очите на света. Кои са някои от мистериите и пороците на настоящи и бивши първи дами?

Джаки Кенеди

По времето на президенството на Джак Кенеди пушенето е бил съвсем нормален навик сред дамите. Въпреки това не се гледала с особено добро око, ако жената пуши на обществено място. Затова страстта на Джаки Кенеди към тютюна била достатъчно добре скрита от обществеността. Било забранено на фотографите, акредитирани в Белия дом, да я снимат с цигара между пръстите.

Принцеса Даяна

Макар покойната съпруга на принц Чарлс да се смята за самотоно съвършенство, фактът е, че тази красива жена е изпитвала удивителни несигурности спрямо фигурата си. Приживе Даяна страда от булимия, наричана от приближените й „тайното заболяване“, или „Даяна ефект“.

Мари Тод Линкълн

Съпругата на президента Линкълн произхожда от богато семейство и обичала да харчи със замах. Факт, който й дава възможност да реновира Белия дом с прескъпи материали. Заради широките й пръсти е въвлечена в грандиозен скандал, тъй като парите, които използвала за интериора, били предназначени за армията на Щатите.

Имелда Маркос

Вдовицата на 10-ия президент на Филипините е друга първа дама, известна със своите екстравагантни харчове. Наричана от нейните сънародници Желязната пеперуда, тя е била вманиачена на тема пазаруване, след като получава неограничен достъп до държавната хазна. След като тя и съпругът й бягат от старата по време на военния преврат, в президенската резиденция са открити повече от 1000 чифта ултраскъпи обувки.

Нанси Рейгън

След опита за покушение над съпруга й през 1981 година, любимата на 40-ия президент на Америка започнала да се „консултира с космоса“, преди да даде съвет на президента Рейгън. Нанси била толкова прехласната по астрологията, че всяка седмица посещавала персоналния си звездоброец.

Хелън Тафт

Тя е съпругата на американския президент Уилям Хауърд Тафт. Нейното владение в Белия дом съвпада със Сухия режим, продължил до 1933 година. Игнорирайки забраната, не само че не пречела на контрабандисти да доставят алкохол в района на Белия дом, но и често посещавала партита, на които се леели шампанско и пунш на воля.

Карла Бруни

Бившият топмодел се омъжи да 23-тия президент на Франция Никола Саркози след кратък романс. Малко след сватбата италианката сподели, че предпочита полигамията пред традиционния брак. Според няколко нейни интервюта Карла предпочита да има няколко обожатели едновременно и че най-дългата й връзка допреди брака й е продължавала 3 седмици.

Рейчъл Джаксън

Това е съпругата на 7-ия президент на Америка Андрю Джаксън. Двойката се бракосъчетава през 1794-та. Шокираща истина лъсва малко по-късно, когато става ясно, че госпожа Джаксън има повече от един благоверен. Оказва се, че е женена и за Луис Робъртс, с когото пропуска да се разведе, преди да пристъпи в Белия дом.

Бернадет Ширак

Съпругата на бившия френски президент Жак Ширак без съмнение може да се нарече много търпелива жена. Нейното хладнокръвие е черта, която трябва да притежава всяка първа дама. Тя стоически понася всяка една извънбрачна връзка на похотливия си мъж, запазвайки в тайна неговата полигамност по време на политическата му кариера.

Кралица Рания

Съпругата на йорданския крал Абдула винаги изглежда безупречно, но въпреки това има една слабост, която рядко се споменава от пресата. Тя обожава златни обувки, декорирани със скъпоценни камъни.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X