Напишете дума/думи за търсене

19 признака на интелигентност

11. Прекалено много се притесняваме

Голям набор от проучвания посочва, че тревогата може би предполага по-висока интелигентност. Тези индивиди, които често се тревожат, изпадат по-често в дълбоки размисли за ситуациите, което може би е причината за тяхното по-високо IQ.

12. Забавни сме

За да бъде някой наистина забавен, то със сигурност трябва и да е интелигентен. В противен случай никой от аудитория не би приел смешката като такава.

13. Любопитни сме

Любопитството провокира нашия ум да търси все повече отговори на разнородни въпроси. Този процес спомага натрупването на повече знания, които може би оказват влияние върху коефициента ни на интелигентност.

14. Разхвърляни сме

Бъркотията често предполага и по-висока креативност. А креативното мислене подпомага и по-доброто ни представяне на подобни IQ тестове.

15. Ако сме девствени

Невероятно, но девствеността е белег на по-високата интелигентност. При тези хора вероятността да се целуват или държат за ръка със своя партньор също е по-малка. Обяснение за това е фактът, че този вид личности притежават по-нисък сексуален инстинкт.

16. Ако сме нощни птици

Темата за съня и подходящите интервали от ежедневието за тази дейност са доста спорни. В изследванията относно нивото на интелигентност се оказва, че ставащите рано притежават по-нисък интелект, в сравнение с тези, които будуват до ранни зори.

17. Ако правим нещата не на всяка цена

Това не означава, че мързелът е символ на интелекта. Добре е да се отбележи, че реално по-умните не винаги влагат толкова крайни усилия в дейностите, с които се занимават.

18. Ако нямаме постоянна нужда от някого около нас

Предполага се, че сме по-щастливи, когато сме обградени от приятели. Това важи за всички, освен свръх интелигентните сред нас. Те могат и да зачитат своите близки, но държат изключително много на личното си време.

19. Живеем в град, ориентиран към пешеходците

Географският фактор играе ролята на важен индикатор при определяне на нивото на интелигентност. Градовете, изпълнени с повече пешеходни зони, привличат повече личности с висок интелект, отколкото тези със силно развит транспорт.

Зорница Йосифова

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X