Напишете дума/думи за търсене

А ти сапиосексуална ли си?

Макар да се имам за доста веща в занаята на думите, неотдавна в пространството ми се промъкна нов сбор от срички, към които подходих с особено любопитство.

Оказа се, че откакто се помня съм била сапиосексуална, нищо че преди месец за пръв път разбрах, че моето сексуално влечение към откровено умни мъже носи това гръмко название.

Не знам за вас, но за мен най-големият полов орган в света е мозъкът.

Ако се възбуждате от човешката интелигентност и за вас това е безумно атрактивно, то тогава със сигурност може да се наречете сапиосексуални.

Няма как да усетя привличане, ако мъжът срещу мен е някой, който си мисли, че след като използваш фразата „де юре и де факто“, то ти непременно си адвокат. Няма нужда да казвам повече, нали?

Звучи малко смахнато, че човек може да изпитва желание за секс от мозъка на някого, ама по-адекватно от това няма накъде. В крайна сметка всичко започва от мозъчните ни импулси, изпратили по веригата своите възприятия. Ако все още ви се струва странно да се възбуждате от мъжкия мозък, ето няколко ситуации в подкрепа на това.

Лекция на палеонтолог

Тези от вас, които биха могли да се разпознаят като сапиосексуални, най-вероятно ще намерят за достатъчно секси Рос Гелър от сериала „Приятели“ и ще си фантазират как правят праисторически секс в някой музей. Със сигурност за вас вечерята и киното са прекалено „неинтелигентни“ възбудители на сексуалния ви апетит. Друго си е да отидеш на лекция за динозаври, където дори и да не разбираш нищо от този животински вид, да гледаш как обектът ти на желание изговоря с лекота енциклопедични данни.

Говори мъртви езици

Някои мъже впечатляват с певческите си способности на караоке, други рецитират Омир в оригинал и цитират пасажи от Библията на арамейски. Да не говорим, че д лекота разчитат всичко, що е написано на латински в учебниците по медицина.

Как да впечатлим сапиосексуален мъж

Макар да живеем в цинично време, в което доста господа предпочитат трофейните, па макар и глупави жени, то със сигурност има и мъже, които търсят умни и знаещи жени.

Покани го в музей

Някои мъже се впечатляват от гръдна обиколка, а други от картата ви за някой музей или за библиотеката. Представете си колко привлекателна ще изглеждате, особено с второто, във виртуалното време, в което живеем.

Чети шедьоври в тоалетната

Ако искаш да покажеш на умния мъж до себе си, че и твоят интелект не е за изхвърляне, отърви се от розовите романи и сложи до тоалетната чиния някой и друг шедьовър на Джеймс Джойс или стихотворенията на Ботев. Така на него ще му стане ясно, че по-сапиосексуално няма как да стане.

Научи нещо ново

Не казвам, че трябва да се запишеш в кръжок по делена на атома, за изобретяване на прозрачна кола, задвижвана от човешката мисъл. Но едно по-умствено обременено хоби не би било в излишък, ако имате връзка със сапиосексуален господин.

Заведи го на кино

Светът на киното е идеално място за срещане на мозъци и приразпознаване на сетива. Покажете на сапиосексуалния мъж магията на Седмото изкуство. Забравете за блокбастъри, тъпи екшъни и романтични комедии. Канете го на артфилми, независими ленти, малки продукции, на повече европейско кино, неразболяло се от Холивуд. Гледайте класики и обсъждайте гения на човешката киномисъл. Нали помните, че животът е кино.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X