Напишете дума/думи за търсене

Ако сексът ви има нужда от помощ, следните причини може да са виновни

Обичате ли да правите секс? За жените отговорът на този въпрос може да бъде сложен. Това е така, защото често оставяме житейските ни обстоятелства да определят отговора.

Ако вашият сексуален живот може да има нужда от помощ, следните причини може да са виновни:
- Натоварен график
- Нездравословна връзка
- Здравни предизвикателства
- Дълго поддържани погрешни схващания
- Нереалистични очаквания

И това са само малка част от причините да сте нещастни в спалнята. Когато не се наслаждавате на секса, желанието ви намалява. Липсата на либидо може да повлияе на настроението, здравето и взаимоотношенията ви. Затова е жизненоважно да се научите как да обичате секса.

Ето 4 начина, които ще ви помогнат да си върнете сексуалния живот.

1. Притежавайте своята сексуалност
За повечето от нас това, което официално научаваме за секса, е механично по природа. Обозначените части и функции на тялото ни учат за възпроизводството, но зад размяната на ласки стои нещо повече.

Освен това години наред сексуалното възпитание се основаваше на страх и срам, нещо, което женените хора правеха при затворени врати, за да имат деца.
Време е да загърбим грешното си възпитание и да сме наясно, че е приемливо да си сексуален.

Когато се научите да притежавате своята сексуалност, знаете, че сексът не е просто средство за възпроизвеждане. Това е здравословно действие, предназначено да ни донесе връзка и удоволствие.

2. Знайте как работи тялото ви
Знаете ли, че проникването не е надежден източник на оргазъм за 80% от жените?
Когато културата ни редовно ни казва обратното, не е чудно, че жените често се чувстват разбити, когато става въпрос за секс.
Когато разберете как работи тялото ви, ще се научите да се наслаждавате на секса.

Клиторът е най-надеждният източник на женски оргазъм. Всъщност от 20% от жените, които постигат оргазъм чрез проникване, клиторът също се стимулира външно или вътрешно.

Но обърнете внимание: има двойно повече нервни окончания от главата на пениса, така че е важно да сте нежни.
Отделете време с партньора си, за да проучите как работи тялото ви и двамата ще се възползвате от това.


3. Насочете вниманието си към секса
През повечето време работим в симпатично нервно състояние, което означава, че сме фокусирани върху други неща: нашия списък със задачи, работа, деца, каквото и да е.

Ето защо ваканционният секс за възрастни обикновено е страхотен. Когато сте релаксирани и отпочинали, преминавате в парасимпатиково състояние на ума, което е мястото, където искате да бъдете.

За да имате страхотен секс, трябва да вложите ума си в него.
Това започва с отделяне на време за интимност. Може да звучи контраинтуитивно да планирате секс, но си струва да опитате. Това е така, защото, когато знаете за това преди време, може да планирате релаксиращи дейности, за да създадете настроение за креватно удоволствие.

Освен това, след като започнете с ласките, не ги претупвайте. На жените им отнема повече време за оргазъм, отколкото на мъжете. Вместо да оставяте това да добави стрес към ситуацията, намалете темпото и го оставете да се случи както трябва.

4. Говорете за това
Твърде дълго говоренето за секс беше тема табу. Може би затова 60% от жените са симулирали оргазъм в някакъв момент от живота си. Как може да се научим да се наслаждаваме на секса, ако не споделяме какво работи за нас?

Говорете за секс с други жени, както и с партньора си.
Разговорите с други момичета за секса могат да ви помогнат да научите повече за собственото си тяло, както и да намерите подкрепа, когато имате нужда от нея. Това може да е, когато сте попаднали на труден етап, или може да е, когато нещата вървят чудесно.

Разговорът с вашия партньор ви позволява да съобщите вашите нужди, което ще доведе до по-положително, спокойно и приятно изживяване и за двама ви.

Не позволявайте на страхотния секс да ви убягва. Възстановете сексуалния си живот, научете се как да го правите правилно и го обичайте.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X