Напишете дума/думи за търсене

Забранено за лица под 70 години

Стар коцкар. Стар мръсник. Стар перверзник. Любовта е за младите...

Чували сме всякакви такива определения, виртуозно показващи ни какво мисли обществото за по-възрастните хора, които все още изпитват интерес към секса.

Колкото и напредничав да е съвременният свят, той продължава да бъде достатъчно тесногръд, когато стане дума за любов и интимност.

По-младите поколения не може да си спестят презрителните забележки, свързани с плътските желания на по-възрастните хора, защото вярват, че някои неща са „само за тях“. Макар сексът отдавна да е надхвърлил пределите, проповядващи репродуктивност и запазване на рода, все още продължава да се причислява като прерогатив на младостта, на физическата атрактивност и мощта на тялото.

Сексуалната интимност между хора над средна възраст едва ли е предмет на ежедневни разговори, или ако е тема на такива, то със сигурност носи със себе си неодобрението и „резила“.

Но мълчанието само би могло да засили широкоразпространеното и невярно схващане,че по-възрастните мъже и жени не се интересуват от секс. Че с годините стават асексуални.

Няма лимит за сексуалността или сексуалната активност

Сещам се за един доста дързък виц, в който стар господин общува с пениса си, молейки му се да „му послужи още малко“ с думите: „Заедно се родихме, заедно ще умрем.“

Насаждането на негативни стереотипи води до изкривяване в схващанията на хората за правилност и неправилност в любовта и секса. Както е казал мъдрецът: „На война и в любовта всичко е позволено.“

В крайна сметка всичко опира до желание, до това колко обичаш партньора си и до добро здраве.

Изследване на Университета „Дюк“ показва, че 20 процента от американците над 65 години имат по-добър секс, откогато и да било.

Хората, които имат редовен полов живот, живеят по-дълго. „Женените живеят по-дълго. Колкото по-интимна е връзката, толкова по-мощни са ефектите върху здравето и цялостното качество на съществуване“, категоричен е ръководителят на проучването доктор Борц.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X