Напишете дума/думи за търсене

След 45 с ново либидо и с по-млади мъже

Мъжете, които изневеряват, винаги използват целесъобразно (в техните очи) оправдание: „природата ме кара да го правя”. И науката ги подкрепя – еволюционно мъжете действително са програмирани да търсят полови контакти с по-млади жени в детеродна възраст. Но как същата тази еволюция е повлияла на женската сексуалност?

Изследванията се оказват благосклонни за жените над 27 години. Според американски психолози, именно след тази възраст представителките на нежния пол се развихрят – не само по-често и разкрепостено фантазират, но и доста по-често правят секс. Освен това те с по-голяма готовност се съгласяват на случайни връзки за една нощ. С други думи, въпреки разпространеното клише за разпуснатата студентка, най-активни и способни да се наслаждават на интимния си живот са жените на средна възраст.

Учените обясняват, че еволюцията стимулира жените към сексуална активност, за да ги подтикне да раждат, докато все още са във фертилна възраст. Преди векове продължителността на живота е била доста по-ниска, затова жената е наследила подсъзнателен стремеж да роди възможно най-много деца, докато това е възможно. При това с напредване на възрастта сексуалният глад не зависи от наличието на постоянен партньор и броя на децата. Има и още една добра новина за жените между 30 и 40 – те изпитват най-голямо удоволствие не само от секса, но и от работата, от общуването с приятелите и интимния си партньор. Е, тук се прокрадва и друга симпатична подробност – на тази възраст доста голям процент от дамите променят сексуалната си ориентация или поне се осмеляват да пробват авантюра с представителка на своя пол.

Около 20

Неуверени в секса, ах!

Обикновено се смята, че момичетата около 20 са обсебени на тема секс. Истината е, че те са загрижени повече да изглеждат секси, отколкото да изпитат оргазъм (а и последното често не им се получава). Те все още са неуверени в интимен план, а трябва да хвърлят усилия и в получаването на диплома и намирането на мечтаното работно място. И въпреки че в романтичните филми точно тези красавици са сексуални фурии, в живота не е точно така. Но – всяко нещо с времето си.

30 – 45

Приятно ми е, аз съм твоят оргазъм!

На 30 вече сме постигнали голяма част от най-важните неща в живота си – знаем точно какво искаме, познаваме се достатъчно добре, наясно сме с цената си. И мъжът усеща това. На тази възраст дамите обикновено имат стабилна връзка или са преминали поне през една такава. Либидото им достига пика си и само проблеми с кариерата или децата могат да му повияят отрицателно.

Мъжете оценяват високо сексуалността на жената между 30 и 45. Тя вече не изгаря, заслепена от страст, а умело се наслаждава на близостта и връзката като цяло. Тялото й е женствено, привлекателно, а благодарение на опита умее да доставя върховно удоволствие на партньора си. С нея можеш да забравиш всичките си проблеми и да се отдадеш до край на любовта. Именно жената в тази възраст е предпочитана за сериозна връзка – тя е идеалното съчетание от младост и богат опит. Този факт сам по себе си действа като афродизиак. За повечето от съвременните жени това е период както на силно плътско желание, така и на готовност за майчинство. А най-хубавото е, че повечето от тях нямат никакви проблеми с достигането до оргазъм.

45 – 50

С нови сили... и с по-млади мъже

Природата го е измислила чудесно: след 40 започва нов разцвет на женската сексуалност. Хормоналното ниво се понижава, но сексуалните потребности се разкриват с нова сила. Вероятно това е свързано с психологически аспект – децата са пораснали, върховете в кариерата са постигнати, можем да започнем да живеем само за себе си! Истината е, че след 46 някои жени започват да усещат загуба на привлекателност, цикълът им става по-нередовен, понякога страдат от сухота на влагалището. Затова е важно на тази възраст регулярно да се посещава ендокринолог и гинеколог. Но независимо от конкретната ситуация, периодът в никакъв случай не означава край на интимните удоволствия – сексът става по-осъзнат, откриват се нови хоризонти на желанието.

По ирония на съдбата, доста мъже започват да изпитват проблеми с либидото точно около 45, което е идеален повод за половинките им да си намерят млад любовник. Тези жени се наслаждават с отворени обятия на живота, понеже нямат малки деца, за които да се грижат, не си правят напразни илюзии, не страдат от недостиг на пари. Мъжете пък са привлечени от тяхната самостоятелност, опитност и независимост. Усещат особеният им магнетизъм и способността им да преподават уроци – както в леглото, така и в живота.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X