Напишете дума/думи за търсене

След 45 с ново либидо и с по-млади мъже

След 50

Много лекари наричат този период кулминация на женската сексуалност. Чисто биологично в организма се случват някои промени – прекратява се изработката на полови хормони, менструалният цикъл завършва, понякога сексуалното желание намалява. Но не може да става и дума за затихване на либидото. Отново всичко е „в главата”, в способността да се отърсиш от предразсъдъците и да се радваш на всеки миг.

През тази част от живота си жената може да изпитва абсолютно пълноценно сексуално удоволствие и вече не се бои от нежелана бременност. Единственият проблем е сухотата и загубата на еластичност на влагалището. Тук обаче едват на помощ овлажняващите средства. Много жени на тази възраст споделят, че сексът никога не им е носил по-голямо удоволствие. Напълно закономерно е либидото да се увеличи след края на менструалния цикъл и това не бива да се смята за нещо ненормално или срамно – както се опасяват някои по-консервативни жени. Напротив, това е времето, в което спокойно могат да се наслаждават на опита, получен през годините.

Между другото

Най-често разцветът на женската сексуалност се случва между 30 и 35 години – тийнейджърските комплекси са преодолени, ерогенните зони са намерени, Камасутра не предизвиква шок. Но способността да се наслаждаваме на секса не зависи генерално нито от възрастта и хормоните, нито от конкретния партньор или от социалния живот. Тя е в умението да изживяваме всеки момент от живота си, да настроим сетивата си да вибрират на вълна „радост”, за да изцедим и последната капка удоволствие от всеки период.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X