Напишете дума/думи за търсене

Трите фази на безсексуалната връзка

Имало едно време една доволна двойка. Леела се любов, необезпокоявана от нищо и от никого. Нямало кавги, нямало драма, нямало и секс. Нито капчица плътска ласка не била разменяна месеци, години наред.

Да, тази приказка не звучи да е с край „И заживели щастливо до края на дните си“, или поне не в частта, отнасяща се до кулминационните креватни изживявания.

Но това не се случва само в приказките. Повечето от партньорите в един или друг момент от съзнателния си общ живот стигат до тази безветрена страна на склона. По-нормално от това здраве му кажи. Въпросът обаче, който убива като грахово зърно, е колко е допустимата продължителност на това безоблачно безплътие в брака и във връзката изобщо.

Скука или нежелание

Минават първоначалните гръмотевични бури, претъпкани със страст и желание, отстъпвайки място на кроткото пиене на вечерен аперитив и на никакъв десерт в леглото.

Започват главоболията, стомашните неразположения, прекалената заетост с домашните на децата. Започва шикалкавенето, свързано със секса, започват паралелните животи, в които партньорите нямат повече интимно време един за друг. Започват и острите забележки, наежените стойки и разочарованието, че вече не си желан.

Чувствата още клокочат някъде под повърхността на епитела, но някогашните любовници все не успяват да произведат нова партида жажда един към друг.

И не е защото нямат скрито и неизконсумирано привличане, а защото понякога причината за смъртта в леглото е прекаленото количество стрес.

Двойката често забравя влюбения си статут, подтисната от родителските задължения, финансовите несгоди, ядовете в работата. Прекалено са уморени, за да правят любов, а тя не се задоволява с половинчатости.

Друг фактор за кончината на секса в брака е понякога отговорът на жената спрямо интимния интерес на любимия си.

При мъжете желанието има склонност да е подвластно на по-голяма спонтанност, докато при дамите охотата за плътско удоволствие не е толкова мигновенна.

И въпреки това причината за несексуалните бракове не могат да бъдат причислени само на единия пол. Сексът е безполов. Той не е принадлежност нито само на жените, нито само на господата.

3-те фази на безсексуалната връзка

Първа

Когато единият или двамата осъзнават, че се намират във връзка, в която сексът е изчезнал вид. Това ги притеснява и те искат да го поправят. Говорят за това един с друг и търсят причината за тяхната взаимна несексуалност, търсят отново път към копнежа.

Втора

Нищо не се променя. Минали са няколко години в плътско неконсумиране на връзката. Единият е абсолютно ок с това положение, другият се разкъсва на съставните си незадоволени части. Тази фаза е най-продължителната. Свършва тогава, когато потърпевшият стига до извода, че животът е твърде кратък, за да се задоволява с това да бъде нещастен с някого, с когото някога е бил щастлив.

Трета

Фрустрираната половинка от двойката решава:

- да си намери извънбрачен партньор за секс

- слага прегради пред чувствата и очакванията си и заживява с доскорошния си любим като съквартирант

- става сексроб, задоволявайки всяка прищявка на другия, само и само за да получи от време на време дозата си интимност.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X