Напишете дума/думи за търсене

Анатомия на женския оргазъм

Наясно сме какво изпитваме по време на оргазъм, но най-вероятно изобщо не ни е минало през ума да дисектираме клетка по клетка какво точно ни се случва в тялото, когато удоволствието от секса ни омаломощава.

Всички, минали през вихрушката на оргазма, знаят, че няма с какво друго да бъде сравнено това приказно явление на организма ни.

Разбира се, всяка жена е различна – за едни кулминацията идва и отминава като летен дъжд, а при други отнема време, по-дълго от висене пред касите на Енергото, докато дойде и техният ред да пофлиртуват с плътските благини.

Какво се случва в тялото ни, когато тая благодат го навести?

Когато жената е възбудена, сърдечният й ритъм става по-ускорен, а дишането й става по-забързано. Много от мускулите по цялото тяло започват да се стягат. Гърдите й се уголемяват, а зърната й щръкват. Дори и дамите с по-лениви зърна, има лека промяна в тяхната приповдигнатост. При някои лицата, вратовете или деколтето стават червени. О, и, разбира се, клиторът става по-голям.

Вагината й произвежда натурален лубрикант, който помага на секса да е още по-задоволителен и носещ наслада. Знаем какво става, ако влагалището е твърде сухо. Никой не обича да го набучват на кол, камо ли да прави секс с него.

Срамните устни се отварят, а вагината се удължава и разширява, за да може да приеме скъпия гост, почукал на вратата й.

Всичко това се случва, защото кръвта нахлува в зоната на пубиса и по този начин създава топло усещане за наслада в тази област.

Докато трае възбудата, гореспоменатите телесни атрибути продължават да се уголемяват. Клиторът се скрива под качулката си и става наполовина по-къс малко преди кулминацията.

Когато жената достигне оргазъм, кожата й се зачервява, а мускулите по цялото й тяло ще продължат да се свиват. Кръвното налягане, сърдечният ритъм и броят на вдишванията и издишванията ще продължават да нарастват като стойности.

По време на оргазъм жената усеща ритмични контракции осве във вътрешността на вагината, също така извън нея, обхващайки уретрата и ануса. Тези наситени пулсации се случват около веднъж на секунда. Средностатистическият оргазъм трае между 3 до пет пулсации, докато тъй нареченият върховен подарява между 10 и 15.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X