Напишете дума/думи за търсене

Защо се отвращаваме от секса?

Ако идеята за секс ви кара да потрепервате от погнуса, възмущение, страх, неконтролируема тревога, знайте, че не сте сами. Може да се окаже, че страдате от

заболяването Отвращение към половото сношение. Това е различно от намалено или променящо се либидо.

Ако не изпитвате желание, е едно, но ако когато си мислите за секс, усещате, че ви се повдига, то това е знак за нещо доста по-сериозно.

Има доста причини, които предизвикват това заболяване, но най-честата е свързана с отношенията с партньора.

Ако сте разбрали за изневярата му за това, че той крие пари от вас, или за нещо друго, свързано с вашата връзка, то това може да послужи като спусък към това състояние. То може да се влияе от психоанализа и медикаменти.

Не се страхувайте, нито срамувайте, ако усетите, че имате нужда от помощ.

Сексуално безпокойство

Хората, които се самоопределят като „сексуално зависими“, не е изключено да страдат от сексуално безпокойство. Хората с това заболяване често имат трудности в това да се отдадат само на един сексуален партньор. Това най-често се дължи на дълбоки психотравми, които пречат на близостта с един-единствен романтичен партньор.

Те се наслаждават на секса, но намират интимността, която предлага една връзка, за нещо почти непостижимо за тях. По-склонни са да изиграят сексуалност, отколкото да споделят страховете си, свързани с интимността.

Сексуална тревожност

Мъжете, които страдат от еректилна дисфункция, често са въвлечени в омагьосания кръг на сексуалната тревожност. Те са толкова стресирани от мисълта ка к ще се представят, че свършат преждевременно, още преди да е почнал самият акт, или изобщо не успяват да получат ерекция.

Споменът за предишно сексуално фиаско може да е причина за сексуална тревожност. Комуникацията с партньора, почивката, спокойствие и здравословното усещане за мъжественост може да помогнат за преодоляването на сексуалната тревожност.

Жените и мъжете, които са били сексуално или по друг начин физически насилвани като деца, могат като възрастни да изпитват затруднения в секса.

За тях интимното споделяне с друг човек може да е доста сложно и предизвикателно. Ако сте диагностицирани с посттравматично стресово разстройство, е съвсем нормално сексът да отключва безпокойство у вас от интимния акт.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X