Напишете дума/думи за търсене

Ако искате да сте по-щастливи, правете това

Всички искаме да бъдем по-щастливи хора, нали? Да, харчим пари, време и енергия, за да изглеждаме добре. Работим, за да живеем според желания от нас начин на живот. Създаваме семейства, с които да се гордеем, и въпреки това нещо не ни достига, за да се усмихваме свободно.

Хората казват, че постигането на целите невинаги означава щастие. Какво да правим всеки ден, за да се чувстваме по-доволни?

1. Споделяйте

Ако сте от хората, които постоянно премълчават и предпочитат да държат усещанията в себе си, то в дългосрочен план може да ви изиграе много лоша шега. Вместо да трупате всичко у вас, намерете или доверен приятел, или психотерапевт, пред когото да излеете чувствата си. Говоренето за проблемите може да освободи серотонин в мозъка - химикал, който ни кара да се чувстваме на секундата спокойни, оптимистични и щастливи.

2. Не се опитвайте да решавате всичките си проблеми наведнъж

Ако сте суперуспешен, вероятно вече знаете, че мултитаскингът не е толкова лесен, колкото изглежда, особено когато трябва да потушите няколко пожара наведнъж. За да бъдете щастливи и да запазите здравия си разум, опитайте да се справяте с проблемите един по един.

3. Показвайте благодарност си по-често

Да кажеш "благодаря" не е само доказателство за добро възпитание. Изразяването на благодарност прави добрини и за мозъка. Когато сме благодарни, се освобождава серотонин, който служи като катализатор на щастливите и хармонични вибрации.

4. Не спирайте да учите

Ако не сте студент или ученик, тогава не пропускайте да посещавате училището живот всеки ден. Поддържайте любопитството си живо и ума остър, това помага за освобождаването на химикала допамин. Същият този, който напомня за себе си, когато правим секс или ядем вкусна храна. Да си умен е секси.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X