Напишете дума/думи за търсене

Воайорство и воайорско разстройство – прилики и разлики

Парафилията е сексуална възбуда в необичайни ситуации или дейности. Когато обаче тези дейности включват вреда или страдание на другите, се наричат парафилни разстройства.

Трябва да правим разлика между воайорството, което е непатологична парафилия, и воайорското разстройство, което е парафилно разстройство.

Парафилните разстройства са състояния, при които индивидът действа спрямо своите пориви с човек, който нее съгласен с тях.

Воайорството се състои в наблюдение на други хора да се разголват, да се събличат или да правят секс.

Парафилия и парафилни разстройства
Воайорство е форма на парафилия, което са „чести и интензивни сексуално възбуждащи фантазии за поведения, които включват неодушевени предмети, деца или възрастни без тяхното съгласие“.

Парафилното разстройство обаче предполага психологическо състояние.

То се отнася до индивид, който причинява страдание или вреда на себе си или на другите, за да задоволи своите пориви.

Воайорството може да се превърне във воайорско разстройство.

Воайорско разстройство - възбуда, получена от наблюдение на другите
То се характеризира с повтарящи се сексуални пориви, фантазии или поведения, включващи наблюдение на нищо неподозиращ човек гол, обезсърчаване или участие в сексуална активност.

Воайорство или воайорско разстройство
В случаите на воайорство, индивидът изпитва постоянна склонност да наблюдава как други извършват сексуални или интимни дейности.
Това включва събличането и правенето на секс. Когато наблюдава подобни ситуации, той се възбужда и мастурбира. Като цяло обаче няма желание за сексуален контакт с тези, които наблюдава.
Това, което вълнува човека, е да гледа как другите правят секс.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X