Напишете дума/думи за търсене

5 неща, заради които вагината остарява преждевременно

Голяма част от привидно малките решения в живота биха могли да накарат вагината да старее по-бързо, отколкото би трябвало.

Под стареене имаме предвид отслабването на мускулната еластичност и тонус. Разбира се, подобно нещо се случва и с останалата част от тялото, когато добавяме свещи към тортата за рожден ден, но има начини да останем здрави и да забавим малко процеса.

Кои са 5-те нещата, които слагат допълнително годинки на тази деликатна част от женската анатомия?

Не спортувате достатъчно

Липсата на упражнения може да причини сериозна слабост в мускулите, дори в най-интимните зони. Това може да доведе до инконтиненция (неволно изпускане на урина).

Най-подходящите спортове за вагината са бягане, ходене, йога.

Трайна сухота

Липсата на секс може да доведе до остаряване на вагината, което да повлияе на тонуса и лубрикацията. Сухотата във влагалището е нещо, което всяка жена е изпитвала, но ако искате да я избегнете – мастурбирайте повече. Оргазмите са ключът към здравето на вашата женственост.

Раждането

Едва ли има жена, която да съжалява, че е родила детенцето си, но загубата на вагинална еластичност е една от цените, които всяка майка трябва да плати. Това е ефектът при майките, родили по естествен път. Раждането може да причини уринарна инконтиненция или задоволителен секс.

След раждане е добре да се правят упражнения кегел, клякания, йога и дъски.

Определени лекарства

Не става дума само за тежки медикаменти и стероиди, дори протиалергичните може да засегнат вагината, причинявайки й сухота и загуба на стегнатост.

Използване на продукти за женска хигиена без рецепта

Това се отнася за спрейове, кърпички, пудри, душове и дори кремове против сърбеж. Не предприемайте самолечение при вагинална миризма, сърбеж, болка. Това може да разруши вагиналната лигавица преждевременно.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X