Напишете дума/думи за търсене

Дами, окосмете се!

70-те и 80-те години предлагаха пищни окосмени женски части във всякакви размери и геометрични форми. Едни ги предпочитаха триъгълници, други залагаха на трапец, някои дами пък бяха привързани към силуета на паралелепипеда. После дойдоха 90-те и започна подкастряне на завещаното от прадедите ни и така, докато не пристъпиха смелите години след 2000-а, когато нито един косъм не оцеля. Но настана време, в което плешивостта на пубисите вече не е секси. Вече не е модерно дибидюс.

Приберете бръснача, изключете епилатора и отменете часа си при козметик. Трендът за сезон есен-зима е натурално, буйно и необуздано окосмение.

Но ако естетското у вас се бунтува, винаги може да оставите по една неокосена леха, да си направите мустачки ала Чарли Чаплин или да вкарате гениталиите си в духа на пънкарията. О, не забравяйте и един от крясъците на пубисния фешън – залепените цветни бижута.

Ако натурализмът ви идва в повече, трябва да сте наясно, че половината от актрисите в Холивуд са полудяли по това да оставят необезпокоявана майката природа. Захвърлили са прищевките на отминалото десетилетие и отглеждат напоително дамските си градини. Гуинет Полтроу твърди, че там, долу, при нея времето е замряло през 70-те, а наскоро Лейди Гага поиска вкара като част от мизансцена на турнето си и манекен с пубисно окосмение. Най-голямата фенка на натурализма си остава обаче Камерън Диас, която в своята книга за здраве и лайфстайл „Книга за тялото”, посвети цяла глава на окосмяването на вулвата, наречена „Възхвала на пубисите”. „Любящата завеса на пубисното окосмение, което заобикаля това величествено, деликатно наше цвете.”

Явно завръщащатата се мода на праисторическата прическа върху гениталиите разбива на пух и прах, че това е неестествено и нехигиенично. До вчера беше ретро и експресивно, от днес вече е модерно. Въпросът е колко обемисто е модерното.

Намалете риска от дибидюса

Тези от вас, които бръснат или чинно обезкосмяват женствеността си с кола маска, трябва да сте наясно, че тоталната голота на гениталиите ви не е препоръчителна. Наличието на косми върху пубиса образува защитна бариера за кожата.

Вместо да махате оперението на устните си с коломаска, по-добре използвайте машинка за коса, тя ще остави фоликулите непокътнати.

Ако космите ви имат склонност да се врастват и да затлачват порите ви, използвайте кесийка, с която да ексфолирате нежно устните си, докато се къпете. За да изгладите наранената повърхност на вулвата си, извикайте на помощ кокосово олио, мехлем, който съдържа витамините А и Д или цинков окис. Тези съставки възпрепятстват развитието на бактерии.

Ако се подлагате на лазерна епилация, избягвайте да се излагате на слънце бикини зоната си преди процедура. По-тъмната кожа увеличава вероятността лазерът да не може точно да уцели косъма и да изгори кожата.

Дори и да обичате уханието на парфюм върху себе си, имайте предвид, че дезодорирането на гениталиите не е най-удачното нещо. Вагината трябва да мирише на вагина, но ако усещате силна миризма, това може да е знак за инфекция. Ако искате да освежите женската си зона, избягвайте мокри кърпички – те оставят химически остатъци. Ползвайте специално разработената за това козметика.

43 процента от мъжете намират дами с поддържано, но дълго окосмение за най-атрактивни.

35% от господата предпочитат бразилския стил – дискретна ивица или малък триъгълник, който да задоволява взора им, но да не скрива красотата на женските части. Форми на сърца, инициали, стрелки или цветя, не са им по вкуса.

22% от мъжете харесват техните интимни партньорки с „пощенски марки” върху пубиса. Тази вертикална форма с широчина два пръста е изобретена от френските интимни коафьори и е златната среда между бразилския стил и натурализма.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X