Напишете дума/думи за търсене

Какво е ванилов секс и наистина ли е толкова лош?

Най-често срещаният пример за ванилов секс, вероятно би бил този, който се прави в мисионерска поза, на тъмно, с един партньор. Но ваниловия секс, обяснява Росара Ториси, доктор на науките, изучаващ сексуалните терапии в Института в Лонг Айлънд, е също толкова субективен, колкото и извратеният секс. „Ваниловият секс, известен още като твърде нежен секс, обикновено не вади хората от зоните им на комфорт по начина, по който по-перверзният секс би могъл. Ванилов секс също е термин за всичко, което е стереотипно нормално за даден период от време или социален кръг."

Така че, ако нямате чекмедже или килер, пълни с сексиграчки или секслюлка тип Саманта Джоунс в хола си, сексуалният ви живот може да се счита за „ванилов“. И все пак всичко е субективно.
Може би размяната на ласки през деня е напълно нормална за вас, но най-добрият ви приятел смята, че това е твърде пикантно, за да е в рамките на общоприетото.

Защо няма особено добра слава?
По презумция хората, които харесват този вид секс, се смятат за скучни, а сексуалният им живот е заклеймен като не особено вълнуващ.
Защо обаче това да е проблем, ако работи за индивидите, които го предпочитат? Д-р Ториси възприема тази перспектива като културен феномен, особено след като извратеният секс е станал символ на разкрепостеност в поп културата: „Ваниловият секс може да получи лоша оценка като реакция на негативните стереотипи на по-извратените хора в плътско отношение. Тъй като ваниловият секс често се счита за стереотипна норма, излизането извън нея може да предизвика контра реакция.

Какво, ако ваниловият сексуален живот не работи за вас?
„Ако не ви доставя удоволствие, защо продължавате да го правите?“ - пита д-р Ториси. Всеки има различни предпочитания. Така че независимо дали се идентифицирате като извратен или ванилов тип, или някъде по средата, Ториси подчертава, че това, което има значение, е да може да идентифицирате това, което харесвате, и да общувате открито за това с партньора си. „Ако не ви харесва сексът, който правите, започнете разговор с половинката, като в процеса добавете няколко идеи за това какво друго би ви харесало.“

Запомнете: Никой не чете мисли. Ако не позволите на някого да разбере, че искате нещо, той не може да прави секс с вас така, както вие желаете. Имайте предвид обаче, че някои хора просто не се интересуват от същите неща като човека, с когото са. Това може да означава, че въпреки усилията ви сексуалните отношения между вас няма да се получат.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X