Напишете дума/думи за търсене

Съвети за двойки, изпитващи сексуална фрустрация

Сексът може да бъде засегнат по много начини, по много причини. Стресът, проблемите, умората или дори някои сексуални дисфункции могат да причинят плътско разочарование във връзката ви.
Причините за сексуално разстройство са толкова на брой, колкото има двойки по света. Говоренето за това е мощен инструмент за преодоляването му.

Сексуалната фрустрация може да се дължи на липса на секс или дори защото сексът вече не удовлетворява единия или двамата партньори. И в двата случая сексуалното разстройство може да причини:

• Понижено самочувствие
• Стрес и нервност
• Емоционално дистанциране във връзката
• Аргументи
• Промени в настроението
• Дори мания за секс или изневяра

Съвети за сексуално разочаровани двойки

Опознайте себе си
Мастурбацията може да ви помогне да опознаете по-добре собственото си тяло и да осъзнаете какво ви доставя удоволствие.
На първо място, трябва да познавате себе си, когато става въпрос за секс. Много разочарования идват от членовете на двойката, които не знаят какво точно искат или какво ги удовлетворява в леглото.

Културните предразсъдъци, табута или сексуалното образование, които сте получили, могат да играят отрицателна роля и да причинят недоволство и сексуално разочарование.


Затова първо трябва да разберете какво ви задоволява, като опознаете по-добре собствената си сексуалност и тяло.

Говорете
Няма смисъл да чакате партньорът ви да познае какво ви удовлетворява или какво искате. Затова трябва да говорите ясно за това, което най-много ви харесва в интимните отношения.
Ако има проблеми „между чаршафите“, по-добре е да говорите и за тях.

Трябва да бъдете искрени с партньора си и да насърчавате комуникацията и изразяването на вашите желания и нужди.

Може би е добра идея да опитате нещо ново заедно, след като вече сте говорили за това. Може би ролевите игри или новите секспозиции ще ви накарат да изпитате нови усещания, които помагат за преодоляване на сексуалното разочарование.

Не се фокусирайте само върху оргазма
Сексът не е просто оргазъм. Насладата от всяко докосване и усещане е основна част от плътската любов.
Понякога достигането до оргазъм може да се превърне в мания. Помнете, че сексът може да осигури повече удоволствия, отколкото само оргазмът. Ласката и привързаността могат да бъдат също толкова приятни.

Много пъти начинът ви на живот ви пречи да се чувствате спокойни, когато правите секс. Така че натрупаният стрес или умора могат да доведат до по-труден или дори невъзможен оргазъм.

Помнете, че това може да се превърне в порочен кръг, ако мислите само как да изпитате оргазъм и ако смятате, че сексът е задоволителен само ако свършвате едновременно с половинката.

На практика стресът и разочарованието могат да ви попречат да стигнете до кулминацията, което само ще ви стресира още повече.

Затова най-доброто нещо е да се съсредоточите върху етапите на контакт и да се насладите на тях: от прелюдията до гушкането това. Оргазмът ще дойде рано или късно.

Потърсете помощ, ако имате сексуална дисфункция

• При мъжете най-често срещаните проблеми са еректилната дисфункция и преждевременната еякулация.
• При жените най-често се срещат вагинизъм, аноргазмия и хипоактивно разстройство на сексуалното желание

Въпреки че тези дисфункции могат да имат физическа причина, всички те са свързани със стрес, тревожност и настроение.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X