Напишете дума/думи за търсене

Пигазъм - опасният оргазъм

Има много начини да изпитаме сексуално удоволствие, но пигазмът – една от прищявките на оргазма, е един от най-странните и най-вреден за здравето.


Пигазмът е опасна форма на женската кулминация.
Той се състои в задържането на желанието за уриниране колкото е възможно повече, за да се постигне оргазъм.

Тази тенденция напоследък стана вайръл в социалните мрежи.

За много жени забавянето на уринирането може да доведе до сексуална възбуда и последващ оргазъм.

Пийгазмът не е необичайна реакция на организма, според Патриша Джерати, специалист по женско здраве. „Когато бъбреците се напълнят твърде много, те оказват натиск върху всички органи около тях, това включва и клитора. Когато жените уринират, те премахват натиска и това води до реакция, подобна на сексуален оргазъм."

Други теории предполагат, че всички мускули около уретрата се напрягат, за да се предотврати изтичането на урина. Заради това чувстваме облекчение, което може да е по-интензивно, след като ги отпуснем, тъй като уретрата също е ерогенна зона.

Какви са опасностите от пийгазма?
Той не се смята непременно за дисфункция, но категорично не е безопасно или здравословно.
Този вид оргазъм крие много и чести рискове за тези, които го практикуват, било то умишлено или случайно.

Бъбречни инфекции
Концентрираната урина води до висок риск от инфекции в пикочните пътища.

Когато урината се задържа, естествената стерилизация, която се случва в пикочните пътища, спира. Следователно бактериите, които могат да навредят на бъбреците, остават и това води до бъбречни инфекции.
Пикочните пътища могат да се заразят.

Инконтиненция на урината, подуване на простатата и наранявания на пикочния мехур и уретрата
Други възможни инфекции, причинени от пийгазми, включват уринарна инконтиненция, подуване на простатата и наранявания на пикочния мехур и уретрата.

Бъбречните мускули се разтягат повече от нормалното, когато в тялото ни има прекалено много урина. Когато това се случва често, тогава те губят силата си. Те остават опънати, без да се свиват достатъчно, за да регулират потока урина.

Освен това натискът, упражняван върху нервите по уретрата и пикочния мехур, може да промени тяхната функция и да ги направи по-чувствителни. Когато това се случи, те реагират на всеки стимул, независимо колко малък е той. Това води до постоянно желание за уриниране.

При мъжете инфекциите на бъбреците и пикочните пътища могат да причинят хронично подуване и възпаление на простатната жлеза.
Макар да е твърде рядко, връхналягането може дори да разкъса пикочния мехур и уретрата. Това води до изтичане на урина в корема и може да причини инфекция. Рискът е още по-голям, ако човек, който задържа целенасочено ходенето по малка нужда, получи инсулт или ако направи рязко движение.

По-безопасни начини за наслада от секса
Хората, които си доставят удоволствие чрез пийгазъм, го правят, защото налягането стимулира най-чувствителните нерви в техните полови органи. Това може да се дължи на факта, че тези нерви не са правилно възбудени по време на регулярните им сексуални актове.
Има много други по-здравословни начини за стимулиране на тези нерви чрез сексуална стимулация.

• Мастурбирате, изследвайки различните области на гениталиите си
• Може също така да търсите външни стимули. Било то физически, визуални или аудио. Звуците могат да доведат до вълнение и следователно по-голяма чувствителност в нервите ви.

Ако сте опитали други методи и не можете да получите удовлетворение, тогава може би трябва да се консултирате с лекар или сексолог.

Ако ви е „”писнало” от „нормални“ оргазми и смятате да опитате пийгазми само за забавление или любопитство, помислете отново. Не излагайте здравето си на риск. Намерете други начини да свършите.
Сексът трябва да носи наслада, а не вреда.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X