Напишете дума/думи за търсене

Ако не стигате до оргазъм, може би причината е в това

Човешкото тяло е невероятно нещо. То може да се приспособи към околната среда и да изгради толерантност, за да се защити. Появяват се мазоли, които пазят стъпалата, ако ходим или бягаме често боси. Или пък усещаме наличието на дадени мускули, след като започнем да ги тренираме. Освен това всички сме чували за това, че често трябва да сменяме упражненията, ако искаме да те попадаме в досадното състояние на плато.

Но може ли същото нещо да се случи в спалнята? Възможно ли е да се изгради толерантност към оргазмите? Ако редовно правите секс, независимо дали сами със себе си или с партньора си, това означава ли, че ще след време ще ви отнема повече време, за да достигнете кулминацията? Всички сме чували шегите за това как само няколко секунди са нужни за свършване, ако не сме се правили любов известно време, но работи ли обратното?

Сексуалният психолог д-р Никол Праузе изучава и измерва контракциите на оргазмите и твърди, че всички кулминации са различни и в зависимост от вида им на тялото му трябва различно време за възстановяване между оргазмите.

Праузе добавя, че макар продължителните периоди на въздържание да не помагат много, кратката почивка от няколко дни между два полови акта може да помогне за по-наситен оргазъм.

Опознайте вашето тяло и ум

Ксанет Пайле - треньор по секс и интимност, обучен в анатомията и физиологията на човешката сексуална реакция и основател на Силата на удоволствието, твърди, че има много фактори, влияещи върху оргазма.

Пайле е категорична, че оргазмите са и умствени. Ако на човек му трябва твърде дълго време, за да достигне кулминация, то вероятно е твърде съсредоточен върху самия оргазъм. Оргазмите се случват в пресечната точка на високо възбуда и висока ментална отмора.

Забравете за очакването

Пайле казва, че най-добрият начин човек да достигне до оргазъм е да не очаква такъв. Хората, които са склонни да изпитват оргазми често и лесно, може да имат очакване, че тялото им ще реагира по същия начин всеки път, когато правят секс. Това обаче не е вярно. Много зависи и от партньора им. Очакването на кулминация може да доведе до разочарование, което засяга способността на тялото да се отпусне.

Дишайте

Дишането е чудесен начин да се движи сексуалната енергия около тялото, особено при високи нива на възбуда. „Задържането на дъха е нещо, което много хора правят, когато се надяват да достигнат кулминацията, но всъщност това ще я възпрепятства, тъй като заклещваме енергията на гениталиите", обяснява сексуалният треньор.

Така че, ако имате проблеми с постигането на оргазми, най-вероятно не сте развили толерантност към тях. Най-добре обърнете повече внимание на тялото си и се съсредоточите върху това, което работи за вас и за вашите сексуални кулминации.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X