Напишете дума/думи за търсене

Табу въпроси за сексуалността

В днешно време повечето хора са по-отворени за въпроси, свързани със сексуалността, но все още има често срещани недомлъвки поради статуса на табу на тази тема в някои региони на света.
Поради тази причина хората все още имат питания, които често са пречка за наслаждаване на интимните им преживявания.
Кои са най-често срещаните въпроси за сексуалността?

1. Има ли такова нещо като множество оргазми?
Сексологът д-р Мигел Сира казва, че има няколко вида оргазми. В книгата си „ Entre Sabanas“ той обяснява, че има многоорганичен модел, характеризиращ се с фаза на интензивна и бърза възбуда.
Тя е последвана от фаза на кратък, траен интензитет и след това период на многобройни оргазми с различна интензивност, който завършва с прогресивен спад.
Съществуват множество оргазми и човек може да ги постигне чрез различни видове стимулация.

2. Лесбийка ли сте, ако сте жена, която фантазира за други жени?Категорично не!

Според речника на сексологията на Kinsey Institute сексуалните фантазии са въображаеми психически представи, които стимулират или съпътстват сексуалните действия.
Следователно сексуалните фантазии не определят непременно сексуалната ориентация на човека, а по-скоро други фактори с по-голяма сложност.

3. Ако никога не сте имали вагинален оргазъм, означава ли това, че никога няма да го имате?
Не е задължително.
Имайте предвид обаче, че клиторът, а не вагината, в повечето случаи е източникът на оргазма.

4. Може ли да забременеете, ако правите секс по време на менструацията?
Със сигурност може да забременеете, въпреки че вероятностите намаляват. Жената трябва да има овулация, за да забременее, но менструалният цикъл невинаги е редовен. Именно заради това не знаем точния момент на овулация.
Освен това съществува и метрорагия - вагинално кървене извън менструалния период. Трябва също да го вземете под внимание.

5. Защо изпитвате болка, когато някой докосне клитора ви?
Може би това е така, защото партньорът ви не знае как правилно да стимулира клитора и го докосва по подобен начин като собствените си гениталии. Грубо. Затова трябва да общувате, за да промените тази несправедливост.
Клиторът е силно чувствителен и се нуждае от нежно докосване. Жената трябва да съобщи това на партньора си. Някои жени изпитват удоволствие с фини докосвания, направени в кръг или с леко триене във вертикална посока.

Затова кажете на любовника си как точно искате да ви стимулира. Може да мастурбирате и да му покажете как го правите, за да се научи.
Клиторът има нервни окончания, които го правят силно чувствителен. Следователно може да бъде болезнено и неудобно за вас, ако партньорът ви не знае как да го докосва.


6. Размерът на пениса наистина ли има значение?
Дължината на пениса няма значение за оргазма. Все пак жените мастурбират и получават удоволствие само с пръстите си.

Значението, придавано на размера на пениса, се дължи на митовете и културните вярвания, но сексуалността е много повече от това. Всъщност това надхвърля проникването или размера на фалоса.
Този акцент върху размера на члена се определя от надарените господа, участващи в порнографски филми, но знаем, че това са предимно фалшификати или фантазии.

7. Намалява ли сексуалността ви с напредването на възрастта?
Сексуалността не свършва със старостта, а със смъртта.
Единственото нещо, което се случва със старостта, е, че някои неща се променят и хората преживяват сексуалността по различен начин.

8. Може ли да кажем, че някой е хомосексуален въз основа на външния си вид?
Сексуалната ориентация се влияе от много афективни, психологически и когнитивни аспекти и всичко, което трябва да знаете, за да определите дали някой е хомосексуален, е ако той ви покаже своята различна сексуална нагласа.
Външният вид на човек всъщност не е показателен за сексуалните му предпочитания.

9. Губим ли сексуална сила в зряла възраст, ако често мастурбираме по време на юношеството?

Това е напълно невярно и необосновано убеждение, което преобладава в много общества. Мастурбацията е напълно естествена и не намалява сексуалната потентност, независимо дали е започнала в ранна възраст.

10. Преминава ли преждевременната еякулация сама по себе си?
Тя може да се дължи на множество фактори, така че трябва да се консултирате със специалист, за да намерите най-доброто лечение за вас. Може да отнеме време и да включва поведенческо лечение, консултации или лекарства.
Много митове са се закрепили в обществото с течение на времето и са породили фалшиви убеждения, които само влошават насладата от сексуалната функция.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X