Напишете дума/думи за търсене

Суингъри, или смелостта да споделяш половинката си с други

Преди около две години, докато си пиех кротко кафето с колега, в пушалнята връхлетя Цецка. 60 и няколкогодишна дама, която винаги съм подозирала в недобре прикрита палавост. Когато тя се появи, тъкмо обяснявах на моя другар, че е крайно време да стана пълноправен член на някой клуб за суингъри, визирайки онези смелчаци, които нямат проблем да разменят сексуално партньорите си с други хора.

Изневиделица достолепната лейди набързо се шмугна в нашия разговор, обяснявайки ни как като млада била много добра. „Нямах спирачки. Мъжете ме размятаха напред-назад. Много ми се отдаваше.” В първия момент тотално се стъписахме от тая й откровеност, докато не прозряхме заблудата й. Женицата решила, че говорил за акробатичните страсти, съпътстващи танца суинг.

Суингърите притежават по-здрава психика

отколкото моногамните им събратя и посестрими. Поне така е според психолози, които твърдят, че една от характеристиките, определящи щастието и менталното здраве, е гъвкавостта. Когато нещата опрат до сексуалния живот на суингърите, няма съмнение, че те са по-гъвкави в подхода си към секса, отколкото моногамистите.

Но дали гъвкавостта в леглото е добро нещо?

Подготвяйки този материал, разпитах навред знайни и незнайни на мен люде дали някога са поставяли своята сексуалност на разменни начала. Сервитьорът в италианския ресторант ми отвърна отрицателно, но заяви своята заинтригуваност към идеята: „Знаеш ли, ще взема да го включа в списъка си със задължителните неща, които трябва да направя в тоя живот.” Господинът в кафетерията до нас флиртаджийски се заигра по темата, подслушвайки суингърската ми тирада, с която облъчвах една от дружките ми. „За малко да ми се отвори парашутът, но тогавашната ми приятелка в последния момент се отказа, щото я хвана шубето да не би да харесам повече секса с другата жена.”

По-сигурни и по-влюбени

Оказва се, че суингърите изпитват по-малка несигурност във връзката си, отколкото двойките, които нямат склонност да делят „собствения” си мъж или жена с трети лица. Освен това партньорите в суингър двойките по-рядко изневеряват. Моногамните двойки пък от своя страна често се страхуват, че най-добрите времена са зад гърба им и че са загубили способността за вълнение под завивките. При суингърите нерядко се наблюдава по-дълбока емоционална връзка и влюбеност, но те не мерят с аршина на „по-консервативните” хора.

Понякога при моногамните връзки нивото на сексуален апетит не съвпада и затова партньорите търсят секс извън съвместния им креват. Това звучи доста лицемерно, предвид факта, че не са съгласни да споделят другия с различни партньори, но себе си - може. Изневярата е доста необуздан проблем в отношенията. И мъжете, и жените често ни е страх да бъдем честни със самите нас за нашите желания. Да не говорим, че сме ужасени, когато трябва да променим нещо във връзката си, нищо че тайничко го жадуваме от месеци. Не казвам, че ако моногамните двойки се отдадат на суинг, това ще ги закара до Златна сватба, но със сигурност биха разбрали повече за собствената си сексуалност. Пък кой знае – може и намигването към плътската революция на 60-те да даде своя дан за рестарта на любовта.

*Всяка прилика с историите и лицата в този материал е действителна. Все още очаквам първата си среща с хора, които са достатъчно смели, за да си менкат партньорите под носа им.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X