Напишете дума/думи за търсене

Отворената връзка - край или хепиенд за любовта?

Съществува широко разпространеното мнение, че хората, които са привърженици на отворената връзка, страдат повече от здравословни проблеми и не са толкова щастливи, колкото събратята си, които не мърдат и на йота от своята половинка.

Напоследък обаче учени обориха това остаряло схващане и твърдят, че участниците в такива отношения са в пъти по-доволни, по-усмихнати и по-сексуално активни, от тези, които изповядват моногамията.

Ако сте от онези, за които идеята за споделяне с трети, четвърти и прочие лица не е чужда, то трябва да сте наясно с някои основни правила на отворената връзка.

Бъдете подготвени

Ако сте от доста време с партньора си, идеята да правите секс извън рамките на връзката със сигурност не е лесна работа и за двама ви. Преди да се впуснете в отворена връзка, бъдете наясно, че именно от това имате нужда, в противен случай скоро ще празнувате раздялата си.

Направете пробно кръгче

Парти с повечко алкохол е чудесен повод да свалите някой приятен мъж и дама, с които да изпробвате дали тая работа с отворената връзка е за вас. На следващата сутрин задължително дискутирайте преживяванията си с постоянния си партньор. Вижте как ще се чувствате. Дали ще сте подвластни на ревност, дали ще усещате несигурност и напрежение във въздуха, или пък и двамата ще сте доволни и развълнувани от преживяното.

Избягвайте общи познати

Забравете да вкарвате познати муцуни между чаршафите. Колкото по-малко допирни точки имате с новите любовници, толкова по-добре.

Мислете за отворената връзка като за тайна, но с тази разлика, че любимият ви знае за нея, но не и новият ви любовник. По-добре оставете у него усещане за тайнственост, за да не се изкуши да развява интимните ви ризи пред трети лица.

Не споделяйте тайната си пред света

Всички имаме своите мистерии, които не искаме да правим достояние на останалите. Няма нужда да разправяте на приятелите си, че имате отворена връзка, само и само за да успокоите я гузната си съвест, я да потърсите разбиране от другите. Най-вероятно те няма да ви разберат изобщо. Най-много да се почувствате засрамени от тяхното гласно или негласно осъждане.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X