Напишете дума/думи за търсене

Най-красивите любовни истории

Без значение колко сме препатили в любовта, колко сме откачали от любов и колко пъти са ни разбивали сърцето, всички си падаме по някои вечни любовни истории, написани от удивителни писатели. Израснали сме с тях, а сигурно не малко от вас все още усещат пеперуди в стомаха, когато си мислят за г-н Дарси или за Жулиета.

В навечерието на Деня на любовта ви припомняме 6 любовни истории, които не избледняват.

„Гордост и предразсъдъци“ от Джейн Остин

Сюжет: Чарлз Бингли идва в града със сестрите си и отсяда в своето имение.

Мистър Дарси, неговият близък приятел, се смята за най-желания ерген заради състоянието му и огромната библиотека, но снобският му характер е голяма спънка. Въпреки това той си намира любовния майстор в лицето на Елизабет Бенет, която е отвратена от неговото его. Романът е непреходна класика за класови различия, победени от любовта.

Цитат:

„Твърде искрена сте, за да ме заблуждавате. Ако чувствата ви са същите, каквито бяха през април, кажете ми направо. Моята любов и моите желания не са се променили, но една ваша дума ще ме накара да замълча завинаги.“

„Сън в лятна нощ“ от Уилям Шекспир

Сюжет: В Атина Тезей е домакин на банкет в чест на брака си, докато дъщеря му, отказвайки да се ожени за годеника си, бяга в гората, защото е влюбена в Лизандър. Гората е дом на феите, които стават приятели с двойката. Историята разказва за любовен триъгълник, магия и край, който никой не очаква.

Цитат:

"Уви, от всичко четено и чуто, не помня аз любовният поток

да е протичал гладко и спокойно."

„Казабланка“ от Мъри Бърнет

Това произведение първоначално е пиеса, написана от Мъри Бърнет, в последствие се превръща в сценария на един от най-великите любовни филми.

Сюжет: По време на Втората световна война Рик - американец и собственик на „Rick's Cafe American“, страда от разбито сърце по неговата някогашна любима Елза Лунд. Заведението, което всъщност е хазартент клуб, се намира в мароканския град Казабланка. Животът на Рик отново се преобръща, когато Елза се връща в живота му, но този път придружена от съпруга си. Той трябва да избере между любовта си към нея или да помогне на мъжа ѝ да избяга и продължи борбата против нацистите.

Цитат:

„Винаги ще имаме нашия Париж“.

„Тетрадката“ от Никълъс Спаркс

Сюжет: Това е историята на Ноа и Али, белязана от велика любов и борба с болестта Алцхаймер. Когато тя се разболява, той постоянно я връща към него, четейки за обичта им от тетрадка, в която Али е разказала живота им. Живот, пълен със сила и обич, които не стихват до сетния им дъх.

Цитат:

“Няма да е лесно. Ще бъде наистина много трудно. Ще е ежедневна борба, но искам да го направя, защото искам теб. Искам те цялата, завинаги, всеки ден. Ти и аз… всеки ден.“

„Анна Каренина“ от Лев Толстой

Сюжет: Случващ се в елитното общество на Русия, романът се върти около Анна Каренина, която посещава брат си Стива в Москва, за да спаси брака му. Там тя се влюбва в граф Вронски, но нейният съпруг отказва да й даде развод. Ана трябва да се справи с тази сложна ситуация, в която сърцето й е наранено и разпокъсано.

Цитат:

Той слезе долу, като избягваше да я гледа дълго време, сякаш тя беше слънце, но я виждаше, както се вижда слънцето, и без да я гледа.

„Ромео и Жулиета“ от Уилям Шекспир

Сюжет: Това е една от най-романтичните истории на всички времена. Ромео и Жулиета са разкъсани от семейната вражда на двете си фамилии и безсмъртна любов един към друг. Макар историята им да приключва трагично, те живеят в сърцата на всяко поколение читатели.

Цитат:

„Защото щедростта ми е без бряг

като морето, но и любовта ми

е също тъй без дъно като него

и колкото по-щедро те дарявам,

със толкоз повече любов оставам."

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X