Напишете дума/думи за търсене

Начини за по-добър секс след менопаузата

Ако вагиналната сухота поради менопаузата спъва сексуалния ви живот, не се притеснявайте. Може да правите по-добър, по-приятен секс и да се чувствате добре, въпреки този често срещан симптом.

Едно от нещата, които биха ви помогнали, е смес от морски зърнастец, плодове и семена. Това е единствената клинично доказана натурална формула против вагинална сухота.

Известно е, че морският зърнастец защитава лигавиците, забавя процеса на стареене и заздравява кожата.

Преди да предприемете каквото и да било лечение, проведете откровен разговор относно секса и вагиналната сухота с партньора си.
Един от начините да правите по-добър секс след менопаузата е да бъдете отворени и честни с половинката си.
Няма причина да се смущавате или да се чувствате зле от този често срещан симптом в менопаузата.
Споделянето на тази промяна в тялото ви с партньора може да подобри сексуалния ви живот.
Изразете емоциите, които имате около ситуацията, така че той да знае как се чувствате.

Освен да изразявате емоциите си, това е подходящ момент да обсъдите начините, по които може да подобрите интимния си живот заедно.

Помислете за алтернативни начини да бъдете интимни, различни от половия акт

Интимността невинаги означава сношение. Ако имате проблеми с отношенията, защото вагиналната сухота уврежда сексуалния ви живот, има надежда.
Има и други форми на интимни сексуални актове, които могат да бъдат също толкова удовлетворяващи, колкото и сексът.
Обсъдете тези опции с партньора си и решете нещо, което е удобно и приятно и за двама ви.

Интимността без действително проникване може да предложи също толкова удоволствие, но без болката, причинена от вагинална атрофия.

Бъдете здрави с диета и упражнения

Здравословната диета и упражненията са винаги важни. Когато става въпрос за вагинална сухота, причинена от менопаузата, важи същото.

Въпреки че здравословните храни сами по себе си вероятно няма да излекуват симптомите ви в менопауза, те със сигурност могат да помогнат.
Растителните мазнини помагат за увеличаване на сексуалния нагон.
Доказано е, че омега-3 мастните киселини и морският зърнастец помагат да се отстрани вагиналната атрофия при жени в менопауза.

Соята е доказано средство в борбата с вагиналната сухота.

Доказано е, че мазнините в авокадо спомагат за повишаване на нивата на естроген, а листните зеленчуци като къдраво зеле и спанак помагат за намаляване на вагиналната сухота.

Влагалищната сухота сама по себе си може да причини емоционален стрес, да не говорим за всичко останало, с което се занимаваме ежедневно.

Изберете подходящи за вас подсилващи вагиналната влага кремове.
И не загърбвайте разходките след вечеря, избор на стълби вместо асансьор или домашна йога. Те ще помогнат на енергийните ви нива и на засилването на настроението за размяна на ласки.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X