Напишете дума/думи за търсене

Как да имаме страхотен секс след менопаузата

Дори след менопаузата е възможно да имате активен, здравословен сексуален живот.

След края на последната менструация няма повече спазми, тампони и превръзки, но започва изчерпването на естрогена в тялото, което води до горещи вълни, рязка смяна на настроението, проблеми със съня, да не говорим за сухота на влагалището.
Поради токсичен микс от телесни и хормонални промени при много жени нивата на сексуалност спадат.

Има ли начин да се почувствате секси, когато тялото ви се бори да се приспособи към менопаузата? Абсолютно.
Ето как да правите страхотен секс дори когато преминавате през менопаузата.

1. Фокусирайте се върху мозъка
Жените винаги са били и винаги ще бъдат мозъчни кралици, що се отнася до секса. Това е кардинална истина, независимо дали са на 17 или на 70 години. За нас съсредоточаването върху емоционалната страна на прелюдията е важно не само в активните сексуални години, но и по време и след менопаузата.
Жените трябва да се чувстват желани. Сексуалността започва в мозъка, а не в гениталиите. Предиграта започва сутрин с думите "Обичам те".
Когато една жена достигне менопаузата, тя трябва да стане по-осъзната за това, от което се нуждае в секса, и да не се страхува да го поиска.
Сексът след менопаузата може да отнеме известно пренастройване. Поради загуба на естроген и вагинална сухота физиологично тялото няма да реагира толкова лесно като в предишните десетилетия. Жените трябва да разгледат сексуалността си в по-широк смисъл. Трябва да изследват „новите” си тела.

2. Използвайте го или го изгубете
След менопаузата жените трябва да са особено внимателни към своите дамски части. Сексът и мастурбацията са особено важни, защото ако не ги практикувате, рискувате да „погребете” вагината. Ако спрете половите контакти или използвате вибратор, соковете й ще престанат да текат. Вагината е склонна да атрофира, ако не направите нещо, за да я държите във форма.
След менопаузата влагалището се стеснява и тъканите при влизането на влагалището стават много крехки. Ако не правите секс, използвайте дилдо и овлажнители. Някои жени може никога да не се възстановят напълно от вагинална атрофия.

3. Допълнителни хормони
Хормоните имат важна роля за някои жени. Има много причини дамите в менопауза да си ги набавят допълнително – желание за секс, добър сън или управление на настроението.

4. Запознайте се с вагиналните лубриканти
Някога вагината ви е била цъфтяваща тропическа гора, а сега внезапно се е превърнала в суха, обгорена пустиня. Как да се справите? Смазочни материали!
Докато повечето други симптоми на менопаузата (горещи вълни, затруднения със съня, проблеми с настроението) ще се изгладят с времето, сухата вагина е проблем, с който повечето жени ще трябва постоянно да се сблъскват.
Въпреки че може да инвестирате в някои стандартни лубританти, най-добре изберете такива, които са богати на естроген. Изполвайте ги няколко пъти седмично, за да накарат вагината да се почувства отново млада.

5. Движете се
Спортът е чудесен за всяка възраст, но когато достигнете менопауза, активността става още по-важна.
Грижете се за тонуса на таза. Вдигайте умерени тежести, правете пилатес, йога, всичко, което поддържа здравето на тазовите мускули.
Практикувайте кегел упражнения (свиване и отпускане на мускулите, които формират част от тазовото дъно).
Когато загубите тонус в тази област, вие също губите усещане по време на секс.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X