Напишете дума/думи за търсене

Какво се случва с тялото, когато не правим секс

Нека поговорим за секс или по-скоро за липсата на такъв.

Първо обаче нека започнем с ползите от него, когато го има.

Той може да повиши имунитета, да намали стреса, да помогне на качествения сън, дори забавя стареенето.

От друга страна, липсата на интимни ласки може да се дължи на липса на партньор, понижено либидо или сме женени с деца. Последното звучи колкото шеговито, толкова и сериозно. Доста семейни двойки занемаряват сексуалния си живот в момента, в който станат родители.

Дори и на пръв поглед липсата на секс да не изглежда като голяма работа, имайте предвид, че настъпват промени в тялото, когато му отказваме удоволствие за дълго време.

Няма как да не забележите, че влагалището ви става по-сухо. Когато сте възбудени, най-интимната част от вашата женственост лубликира обилно. Но дори когато не правите секс, вагиналните стени обикновено са доста влажни.

Но ако решите да не правите секс за известно време, сухотата на влагалището може да се конкурира с тази в пустинята Сахара.

Сухотата със сигурност може да доведе до липса на желание за секс. Освен това, ако отнемате от тялото възможността да получава оргазми за период от време, то със сигурност ще престане да изпитва нужда от ласки изобщо и ще се абонира за постоянно понижено либидо.

Така че следващия път, когато решите да вкарате репликата: „Не тази вечер, скъпи“, по-добре намерете някакво желание за секс.

Когато не сте правили секс известно време, може да ви отнеме повече време, отколкото преди преди сухия режим да се възбудите. Ако вагиналните тъкани не са се радвали на интимни ласки скоро, ще им трябва повече време, за да се отпуснат и да започнат да се овлажняват.

Възможно е входът на влагалището да стане по-тясно, ако не правите секс над пет години или ако сте в менопауза.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X