Напишете дума/думи за търсене

6 мита за двойките, които не правят секс

Може би един брак без секс да е щастлив? Това е въпрос, който си задават все повече двойки.

Учудващо или не, истината е, че е напълно възможно двойките, които не се отдават на плътски ласки, да имат уютни и задоволяващи ги отношения.

Бракът е много повече, отколкото един гол секс. Доста от съпрузите намират радост и сигурност като чудесни партньори, като най-добри приятели и приказни родители. Все пак тези роли изобщо не трябва да се подценяват в брака.

За много хора се очаква сексът да има водеща роля в брака, но това все повече не е така.

Кои са 6-те най-големи мита, свързани с брака без секс.

1. Този брак е обречен

Истината е, че това изобщо не е вярно.

От малки ни обясняват, че един добър брак се равнява на див, страстен секс, от който плочките в банята на съседите падат. Убедени сме, че ако има добра химия между партньорите, сексът просто ще се случи.

Затова доста хора си мислят, че бракът им е провал, ако сексът им куца. А по-добре ли е да имаме оргазъм след оргазъм, но да не се намира никаква любов, уважение и щастие в това съжителство?

2. Ако няма секс, това означава, че вече не си падате по другия

Истината е, че браковете без секс не са причинени само и единствено от липса на физическо привличане.

Може да сте в такъв брак поради десетки причини. Само малък процент от несексуалните отношения са заради липса на либидо един към друг.

Причината може да е здравословна, да сте прекалено изложени на стрес, да не може да превъзмогнете сексуална травма, или да не се чувствате достатъчно добре в кожата си.

3. Веднъж като спрете да правите секс, повече никога няма да намерите желание един за друг

В повечето случаи отсъствието на секс в брака е временно явление, което може да продължи година-две, а причините може да са бебе, болни родители, финансов стрес или здравословен проблем.

Ако двойката остане свързана, комуникацията не е променена и запазят откровеността си един към друг, то не е изключено връзката им да стане още по-силна. Което пък в крайна сметка да доведе до много по-добър секс в бъдеще.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X