Напишете дума/думи за търсене

8 неща, които гонят женския оргазъм

Женският оргазъм зависи от много фактори. Затова когато търсим причините за неговото “изчезване”, трябва да отчитаме и особеностите на обстановката, и физическото ни състояние, и своето настроение, и поведението на партньора.

Възможно е да не изпитате оргазъм, ако правите любов с нов партньор. При всяко начало е необходимо малко време да свикнете един с друг. Вие не успявате да се отпуснете, а той още не е успял да изучи вашите ерогенни зони и да им отдели специално внимание.

Причината може да се крие и във вашето излишно вълнение. Притеснението, че няма да успеете едновременно да достигнете върховното удоволствие (което всъщност не е чак толкова страшно), често води към това, че не стигате изобщо до оргазъм.

Смущението също може да попречи на върховното усещане. Да допуснем, че сте се оказали в леглото с малко познат мъж. Или пък обратно - с човек, с когото дълго време сте имали само платонически отношения. И ако тази ситуация ви смущава така, че ви се иска да се завиете през глава, то едва ли ще успеете да получите удовлетворение от секса.

Ако по някакви причини сте престанали да харесвате тялото си, вие можете да изгубите способността за силни усещания и да изпитвате удоволствие по време на секс.

Страхът да не забременеете е много силна преграда по пътя към кулминацията.

Оргазмът може да “изчезне”, ако отношенията ви с партньора съществуват от дълго време и са се превърнали в рутина.

Хроничната умора, типична за работохолиците, силно потиска основния инстинкт. Ако вие не можете да се откъснете от своите мисли и амбиции дори когато трябва да се наслаждавате на земните радости, едва ли ще успеете да достигнете до върха на блаженството.

Упорито и дълготрайно лошо настроение с течение на времето също води до състояние, при което сексуалните контакти престават да доставят очакваното удоволствие.

Понякога липсата на либидо може да се дължи на съвсем прозаична причина - пълен пикочен мехур.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X