Напишете дума/думи за търсене

Що е то оргазмична медитация

Думите „оргазъм” и „медитация” звучат доста несъвместимо, но американката Никол Дедоун ги е събрала в едно. Тя е основателката на OneTaste – център посветен на „интелектуалната сексуалност”. На курсовете й мъжът и жената се концентрират върху нейния оргазъм, за да може тя да се научи да изпитва повече наслада, без да е необходимо да отвръща на ласките.

Сваляне на задръжките

Любопитна, макар и притеснителна за повечето хора част от практиката на Дедоун, са курсовете, на които доброволка ляга гола от кръста надолу на легло пред публика. До нея посяда непознат мъж и започва да стимулира клитора й с показалец за 15 минути. Може да използва и ръкавица. Времето е ограничено – точно 15 минути. В практиката най-често жената се опитва да даде наслада на мъжа – дали френска любов или проникване в нея, но най-често вниманието е насочено към него. С практиките си Дедоун цели и двамата партньори да се фокусират само върху женското удоволствие и удовлетворение. А всяко фокусиране е вид медитация, нали? Тук, стремежът е тя да разцъфне и да освободи сексуалността си, за да бъде по-разкрепостена, да излъчва сексапил, да опознае емоциите си и да изгони натрупаните задръжки.

Те често пречат за реализацията в живота. След практиката двамата партньори разговарят за усещанията си и секс не се прави. Мъжът е само инструментът, който води към насладата. Той не получава екстаз, но пък усъвършенства умението да достави удоволствие на всяка жена. Така че практиката е полезна и образователна и за представителите на силния пол.

Не е мастурбация

Тъй като оргазмичната медитация се практикува с партньор, не може да бъде наречена мастурбация. Освен това случващото се е между двамата е вид споделена емоция. Дедоун иска да забравим за вибраторите и порното, и да се върнем към чисто човешките, интимни изживявания. Към бавните и хубави секс моменти, които да направят обществото по-здраво и задоволено сексуално. Тук дори оргазмът не е толкова важен, колкото насладата.

Предимството при ОМ е, че умът на жената е в почивка и тя може да се съсредоточи върху изживяванията си, а не върху това да разпалва страстта на мъжа. Целта е на жените да се позволи да се забавляват достатъчно дълго, вместо да бъдат подтиквани по-бързо към края. По време на някои от интимните упражнения на курсовете, жените се насърчават да правят портрет на своите полови органи, след което снимките се разпечатват и показват на всички. В друго упражнение трябва да се съблекат в центъра на стаята и да застанат близо една до друга, за да усетят топлината на телата си. А след това да си прошепнат своите скрити желания и фантазии. Някои от желанията се пишат на листчета и се лепят по стените на конферентната зала. Защото никой не бива да изпитва срам.

Събужда „заспалите духове” в необвързаните

Дедоун предпочита в практиките й да участват необвързани хора, защото е убедена, че ще им помогне да разчупят собствените си окови и лесно да си намерят партньор. Когато те опознаят себе си, ще знаят ясно какво жадуват и ще го намерят.

Само може да си представите какъв шок е изпитала консервативната Линдзи Оук от Луизиана, възпитана да прави секс само късно през нощта, когато Дедоун я поканила да легне на кушетката и да застене пред десетки непознати с разтворени крака. В началото тя изпитвала ужасно смущение, но постепенно го превърнала в осъзнато изживяване на мощна страст. От чисто физиологична гледна точка чрез ОМ се захранва лимбичната система, която участва в регулацията на функциите на вътрешните органи, обонянието, поведението, паметта, съня, участва и във формирането на мотивации, емоции и поведенчески реакции, т.е – твори се здраве.

Малък съвет

„Ако практикувате ОМ у дома, не е добре това да се случва в спалнята, както и да се прави без да се продължава със секс. ОМ е пренастройка на организма за по-добър и чувствен секс”, казва Дедоун.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X