Напишете дума/думи за търсене

Секс без проникване, възможно ли е?

Върнете се назад във времето на пубертета, когато някоя ваша приятелка ви е убеждавала, че с нейното гадже са докосвали интимните части, може би дори са си разменили ласки с език, но не е имало „истински“ секс? Обичайно е хората, особено жените, да мислят, че няма такова нещо като секс без проникване.

Истината обаче е проста - при всякакъв вид срещи, при които е имало орален секс, взаимна мастурбация или триене един в друг, дори и да не се е стигнало до проникване, може да се брои за секс.

Разпространено е убеждението, че тези сексуални практики са отделна губерния от самия акт на секса. Често се смятат и просто за любовна предигра.

Тези мисли обаче карат някои жени да придават по-голямо значение на това да имат пенис във влагалището си, вместо на нуждата от удоволствие.

Секс без проникване съществува
Днес експертите са по-фокусирани върху изясняването на тези съмнения и заблуди, в които все още вярват много мъже и жени.
Популярно е да се приема, че за секс се брои само актът с проникване. Този тип мислене обаче е отживелица, защото много хора получават удоволствие без в уравнението да е намесен пенис.

Много култури по света все още са центрирани около фалоса и отхвърлят други видове секс. Според сексолога, психолога и терапевта за двойки Ана Ломбардия има натиск както върху жените, така и при мъжете да включат пенетрационния секс в плътските си забавления.

„Дори филмите ни притискат с идеята, че всички сексуални срещи включват задължително проникване и оргазъм, но тези идеи трябва да се променят. Сексуалността трябва да включва това, което искаме и когато го искаме, без да се налага да се приспособяваме към конкретни норми на обществената нагласа",
категорична е Ломбардия.

Ясно е, че тези идеи идват от липсата на по-задълбочено сексуално образование, което невинаги дава приоритет на удоволствието на жените.

Сексът е много по-сложен
Съществуват обаче и други начини за секс без проникване.
Много хора смятат, че прелюдията е само първоначалната предварителна подготовка, преди да преминат към това, което е наистина важно, тоест проникването. По тази причина д-р Ломбардия подчертава, че:

"Единствената истина е, че всички сексуални практики са завършени и достатъчни, независимо дали има проникване или не, или завършва с оргазъм."

Някои проучвания показват, че проникването не е предпочитаната от сексуална дейност след жените. Те смятат, че други сексуални изрази са по-вълнуващи.

Освен това не всички жени могат да получат оргазъм само от проникване. Това обаче е нещо, за което малко дами споделят.
Време е обаче да спрем да се крием зад страх, срам и стереотипи. Напълно възможно е да разпознаем целия сексуален потенциал, който телата ни крият.

Този нов начин на гледане на сексуалността ни позволява да се освободим всички погрешни схващания, които ни карат вярваме, че единственият секс на този свят е онзи, в който мъж прониква в нас с члена си.

Крайно време е да си поискате разнообразие в сексуалното меню. Бъдете смели и кажете какво обичате и какво ви се иска да опитате.

Стелтинг – новото престъпление в секса

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X