Напишете дума/думи за търсене

Сухият мъжки оргазъм

По време на оргазъм мъжете трябва да имат антероградна еякулация с последващо освобождаване на сперма. Когато това не се случи или не се отделя достатъчно сперма, това е знак за сух оргазъм.

Въпреки че сухият оргазъм не представлява риск за здравето, той може да повлияе на плодовитостта и самочувствието и следователно на сексуалния живот на господина.

Сухият оргазъм е известен още като ретроградна еякулация. Това се случва по различни причини, но е добре мъжът да се консултира с андролог за това.
Няма място за притеснение, той все още може да се наслаждава на секса дори без еякулация на сперма след кулминация.

Причини за сух оргазъм

• Операции: Ако сте имали рак на тестисите или сте претърпели простатектомия, възможно е шийката на пикочния мехур да е повредена. Това може да попречи на отделянето на сперма след оргазъм.
• Запушване на шийката на пикочния мехур: Това е вродена анатомична промяна. Включва затваряне на шийката на пикочния мехур, което предотвратява еякулацията.
• Наранявания и невропатии: Ако мозъкът ви е повреден или страдате от заболяване като склероза, може да изпитате сух оргазъм.
• Лекарства и наркотици: Ако често пиете алкохол или употребявате наркотици, може да се случи ретроградна еякулация. Някои антидепресанти и антипсихотици също могат да причинят сух оргазъм.

Възможности за лечение на ретроградна еякулация
На първо място, ако шийката на пикочния мехур е повредена, андрологът може да предложи операция за нейното възстановяване. При други обстоятелства може да предпише лекарства, които да помогнат за състоянието. Ако обаче причината е консумацията на наркотици, отказът от тях е най-добрият вариант.

Лечението винаги ще зависи от причините и колко проблематично е това състояние за страдащия от него.


Проблем при зачеването
Сухият оргазъм намалява мъжката плодовитост и редуцира шансовете за раждане на бебе. Винаги може да се прибегне до асистирана репродукция.

Тя се състои в извличане на сперма и обработка в лаборатория. Това позволява на сперматозоидите да оплодят яйцеклетка.

Проблеми със самочувствието
В много случаи сухият оргазъм води до несигурност и липса на самочувствие при мъжа. За съжаление, това може да доведе и до безпокойство.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X