Напишете дума/думи за търсене

Неочаквани ползи от спермата за здравето

Най-вероятно на някои от вас това заглавие ще създаде лек дискомфорт. Същото ще направи и питането дали поглъщането на семенната течност трябва да е част от сексуалния акт или това е варварски израз на подчинение на жената от мъжа.

Нека за секунда изолираме съзнанието си от не(редността) на това явление и се фокусираме върху ползите на спермата върху здравето.

Дори и да не сте особени фенове на този човешки секрет, то със сигурност сте чували, че той е пълен с протеини. Но неговата полза не свършва дотук.

1. Спермата е естествен антидепресант

Доста често сексът е причина за усмивката на лицето ни, но едва ли ви е хрумвало, че това може да има нещо общо със спермата. Според проучване, проведено между 293 студентки от Държавния университет в Олбъни, досегът до семенна течност може да намали симптомите на депресия. Изследването сравнило студенти, които са правили секс с презервативи, и такива, които са го практикували без. Вторите показвали по-малко признаци на депресия.

Според авторите на изследването тези данни са в съответствие с възможността спермата да се противопоставя на депресивните симптоми и служат като доказателства, че влагалището абсорбира редица компоненти на спермата, които може да бъдат открити в кръвта в рамките на няколко часа след попадането й в женския организъм.

Въпреки това не правете секс без предпазни средства. Помнете, че отвсякъде дебнат полово предавани болести и нежелана бременност.

2. Помага за добрия сън

Обикновено след секс сме изтощени, но това може да не е причината за добрия ви сън. Спермата съдържа мелатонин - хормон, който предизвиква съня. Независимо дали го поглъщате или го приемате чрез полов акт, той влиза в кръвта и ви помага да спите по-добре от повечето медикаменти и отвари за сън.

3. Мултивитамини във всяка еякулация

Една чаена лъжичка сперма съдържа над 200 протеина, витамини и минерали, включително витамин С, калций, хлор, лимонена киселина, фруктоза, млечна киселина, магнезий, азот, фосфор, калий, натрий, витамин В12 и цинк. Макар че количествата на всеки витамин варират според възрастта и относителното здраве на мъжа, обикновено присъства значително количество цинк (около 3%). Този антиоксидант помага за забавянето на процеса на стареене.

4. Оралният секс може да понижи кръвното налягане

Според проучване от 2003 г., публикувано в Американския журнал за акушерство и гинекология, редовното поглъщане на сперма може да понижи кръвното налягане. При жените, които поглъщат семенна течност по време на орален секс, има по-малък риск от прееклампсия - усложнение по време на бременност, което води до свръхвисоко кръвно налягане.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X