Напишете дума/думи за търсене

Неочаквани ползи от спермата за здравето

Най-вероятно на някои от вас това заглавие ще създаде лек дискомфорт. Същото ще направи и питането дали поглъщането на семенната течност трябва да е част от сексуалния акт или това е варварски израз на подчинение на жената от мъжа.

Нека за секунда изолираме съзнанието си от не(редността) на това явление и се фокусираме върху ползите на спермата върху здравето.

Дори и да не сте особени фенове на този човешки секрет, то със сигурност сте чували, че той е пълен с протеини. Но неговата полза не свършва дотук.

1. Спермата е естествен антидепресант

Доста често сексът е причина за усмивката на лицето ни, но едва ли ви е хрумвало, че това може да има нещо общо със спермата. Според проучване, проведено между 293 студентки от Държавния университет в Олбъни, досегът до семенна течност може да намали симптомите на депресия. Изследването сравнило студенти, които са правили секс с презервативи, и такива, които са го практикували без. Вторите показвали по-малко признаци на депресия.

Според авторите на изследването тези данни са в съответствие с възможността спермата да се противопоставя на депресивните симптоми и служат като доказателства, че влагалището абсорбира редица компоненти на спермата, които може да бъдат открити в кръвта в рамките на няколко часа след попадането й в женския организъм.

Въпреки това не правете секс без предпазни средства. Помнете, че отвсякъде дебнат полово предавани болести и нежелана бременност.

2. Помага за добрия сън

Обикновено след секс сме изтощени, но това може да не е причината за добрия ви сън. Спермата съдържа мелатонин - хормон, който предизвиква съня. Независимо дали го поглъщате или го приемате чрез полов акт, той влиза в кръвта и ви помага да спите по-добре от повечето медикаменти и отвари за сън.

3. Мултивитамини във всяка еякулация

Една чаена лъжичка сперма съдържа над 200 протеина, витамини и минерали, включително витамин С, калций, хлор, лимонена киселина, фруктоза, млечна киселина, магнезий, азот, фосфор, калий, натрий, витамин В12 и цинк. Макар че количествата на всеки витамин варират според възрастта и относителното здраве на мъжа, обикновено присъства значително количество цинк (около 3%). Този антиоксидант помага за забавянето на процеса на стареене.

4. Оралният секс може да понижи кръвното налягане

Според проучване от 2003 г., публикувано в Американския журнал за акушерство и гинекология, редовното поглъщане на сперма може да понижи кръвното налягане. При жените, които поглъщат семенна течност по време на орален секс, има по-малък риск от прееклампсия - усложнение по време на бременност, което води до свръхвисоко кръвно налягане.

5. Понижава риска от рак на простатата

Според проучване от 2004 г. , публикувано в Журнала на Американската медицинска асоциация , високата честота на еякулация е свързана с намаления риск от карцином на простатата. Това означава, че независимо дали мъжът го прави собственоръчно или с партньор, ако редовно еякулира, намалява шансовете за рак на простатата с напредването на възрастта.

6. Може да бъде следващият естествен пожарогасител

Да, правилно прочетохте. Проучване на американски химици от 2013 г. подсказва, че спермата може да се използва за създаване на материали, забавящи горенето. Учените са изследвали ДНК от спермата на херинга и открили, че тези клетки се превръщат в "керамично подобен материал, когато е изложен на екстремна топлина".

С две думи, компонентите, открити в спермата на херинга, биха могли да бъдат екологичен начин за предпазване от огън на материята, от която се правят костюмите на пожарникарите.

5 стъпки към перфектното фелацио

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X