Напишете дума/думи за търсене

6 начина, с които мъжете саботират мъжествеността си ежедневно

Дори и в днешно време, когато една двойка има проблеми със зачеването, по презумция се смята, че причината е в жената. Освен че е абсолютно тесногръдо и несправедливо, 50 процента от случаите на безплодие са заради господата.

Напоследък специалистите по фертилитет изследват как начинът на живот на мъжа може да повлияе върху качеството и количеството на неговите плувци.

Ново изследване идентифицира връзка между разрушеното производство на сперматозоиди и химикала бисфенол А (BPA), който се намира в пластмасови бутилки и кутии за храна. Изследването, проведено от PLOS Genetics, подкрепя преобладаващата теория, че BPA е ендокринен разрушител. Той понижава броя на сперматозоидите и качеството им, имитирайки хормона естроген, което от своя страна променя нивата на мъжките полови хормони.

Кои са другите причини, саботиращи сперматозоидите?

Носенето на телефон в предния джоб на панталоните

През последните десет години се наблюдава 9% спад на живи сперматозоиди в семенната течност заради радиацията, която мобилните телефони излъчват толкова близо до тестисите. Най-добре преместете телефона си в задния джоб или в куфарчето си.

Прекомерен стрес

Стресът се бърса в работата на всяка телесна функция, включително производството на сперма. Мъжете, които изпитват тревожност, са склонни да произвеждат абнормални и бавни сперматозоиди. А това е наистина проблем, имайки предвид, че те трябва да плуват бързо и надалеч, за да достигнат яйцеклетката.

Пушене

Всяко ниво на интензивност на тютюнопушене има отрицателно въздействие върху качеството на сперматозоидите. Добрата новина е, че колкото по-бързо се откаже мъжът от този вреден навик, толкова по-скоро репродуктивната му система ще започне да генерира по-здрави плувци.

Натрупване на излишни килограми

Наднорменото тегло и затлъстяването намаляват производството на сперматозоиди, защото мазнините произвеждат естроген. Освен това по-дебелите мъже са застрашени от еректилна дисфункция.

Жега

Чували сте, че сперматозоидите може да се „опържат“, ако мъжът седи прекалено дълго в гореща вана или в сауна. Има известна истина в това.

Но за да се получи истински убийствен ефект за сперматозоидите, господата трябва редовно и често да бъдат излагани на жега. Ако работи с горещи материали като заварчиците например. Тестисите на мъжа не може да функционират правилно, освен ако не са няколко градуса по-хладни от останалата част от тялото му.

Алкохол

Мъжете, които пият, са склонни към по-лошо здраве. Алкохолът оказва влияние върху броя и качеството на сперматозоидите.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X