Напишете дума/думи за търсене

Има ли значение храната за секса?

Физическото и емоционалното състояние на човека са пряко свързани с биохимическия баланс на организма. Това доказват сексолози, психотерапевти и биохимици. И за да се чувстваме добре, трябва да спазваме определен начин на хранене. Например предменструалните болки се облекчават от бадемите и киселото мляко. А тиквичките и оризът възвръщат на отчаялия се вече мъж репродуктивната функция. Добро настроение и еротични желания създават спанакът и бананите.

Биохимическият баланс - залог за страстни нощи

В организма на човека, както и в природата, трябва да се поддържа определен химически баланс, който зависи от съдържанието на различни минерални вещества. Дълги години биохимиците се опитват да съставят таблица, където всички тези вещества да намерят своето ефективно приложение и да са достъпни за всеки. За помощ те се обръщат към познавачите на човешката душа - психолозите и психиатрите; към тези, които се занимават с изучаването и лечението на всички погранични състояния - от депресия и невроза до импотентност и безплодие.

Психиатрите одобряват идеята на биохимиците, защото собственият им опит показва, че чувствеността на човека, стреса, конфликтите, агресията зависят не само от възпитанието и духовността на личността, а са пряко свързани с биохимическия състав на кръвта и костите. И ако той се “управлява”, може да се въздейства на централната нервна система и да бъдат предотвратявани онкологични и психически заболявания и сексуални смущения на психическа основа.

Цинк, манган и калций за мъжка сила

Мъжете с понижена сексуална активност трябва да добавят към дневната си дажба повече калций. При жените калцият облекчава менструалните болки. А на мъжете, които имат проблеми с образуването на сперма, учените препоръчват да повишат употребата на фосфор. Той помага на организма да усвоява витамините и да преобразува храната в енергия. Изследвания показват, че продуктите, богати на фосфор, подобряват работата на мозъка, повишават интелектуалните възможности и стабилизират ендокринната система.

За мъжкото здраве важна роля има и цинкът, който също помага за образуването на сперма. На мъжете, които нямат проблем с образуването на сперма, но тя не е достатъчно добра за зачатие, специалистите препоръчват да употребяват манган. Той предотвратява заболявания на простатата и подобрява репродуктивната функция. При двата пола подобрява вниманието. На жените помага за образуването на кърма и стимулира репродуктивната функция.

За да сте още по-секси

Ако се комплексирате заради малкия си бюст, специалистите ще ви препоръчат молибден и никел. Молибденът увеличава обема на бюста. Още по-силно действа никелът. Той подобрява твърдостта и възбудимостта на зърната на гърдите. Взаимодействието на тези два елемента дава превъзходен резултат. Молибденът помага и на възрастните мъже да повишат потентността си. Каша от елда сексолозите препоръчват да ядат жените след раждане. Тя лекува и хемороидите. Силицият пък разкрасява жените, като прави кожата им по-гладка и еластична, а косите - по-лъскави и здрави.

Германият усилва либидото и имунитета

Ако кожата ви е твърда и грапава, трябва да приемате повече селен. Той омекотява кожата, прави я еластична и гъвкава и я предпазва от подпухване. На мъжете помага при увеличение на простатата.

Ние сме непрекъснато под въздействието на вредни вещества. Германият помага на организма да се избави от токсините и го предпазва от вирусни инфекции. Усилва либидото и укрепва имунната система.

Здравето на нервната система, както и сексуалното здраве се влияят значително от недостатъка на минерали в организма. Калият предотвратява инсулти и регулира сърцебиенето. Той е полезен за нервната система, защото усилва преживяването на положителни емоции и общо активизира организма.

Психиатрите твърдят, че всички заболявания на червата се дължат на стреса. Ако включите в дневната си дажба магнезий, вие ще намалите стресовите реакции на организма и ще подобрите работата на червата. Магнезият също стимулира преживяването на положителни емоции, облекчава предменструалните болки, регулира обмяната на белтъчините и влияе добре при образуването на сперма у мъжете.

Натрият и сярата забавят процеса на стареене. Натрият прави мускулите по-гъвкави, активизира проводимостта на нервните импулси, регулира лимфната система. А сярата подобрява регулацията на топлообмена, подобрява сензорната чувствителност и влияе положително на концентрацията.

За силните преживявания и стреса на активния начин на живот ние си плащаме, след като минем 30 години. Тогава обикновено започват проблемите със сърцето, нивото на хемоглобина пада под нормата. Желязото регулира функцията на еритроцитите, повишава произвеждането на хемоглобин и на преноса на кислорода, пряко свързан с работата на сърцето. Влияе и на гъстотата на косата.

Медта помага на изграждането на червените кръвни телца, подобрява образуването на хемоглобин, укрепва нервите.

Фенилетиламинът хормон на щастието

И накрая учените ни издават още една “тайна”. Това е хормонът фенилетиламин, наречен още химично вещество за щастие. Той се отделя при силни емоции, в моменти на щастие. Увеличава и подобрява възбудимостта при полови контакти, прави оргазъма неповторим като преживяване, активира общо организма. Съдържа се в черния шоколад и в какаото. Изяжте парче шоколад или изпийте чаша какао сутринта. Лекарите забраняват употребата на тези продукти вечер, както и яденето на кашкавал и яйца.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X