Напишете дума/думи за търсене

Защо мъжете страдат от депресия след секс

Макар да се смяташе, че основно дамите са предразположени към негативни емоции, след като са правили секс, според ново изследване от такъв проблем страдат и немалко мъже. Чувствата им до такава степен могат да "ударят дъното", че да се появи и т.нар. посткоитална дисфория, пише „Дейли мейл“, цитира БГНЕС.

Напоследък лекарите получават все повече оплаквания от представители на силния пол, споделяйки, че се чувстват тъжни, безпомощни и раздразнителни часове наред след полов акт. Това насърчило проф. Робърт Швайцер от Куинсландския технологичен университет в Австралия и неговият екип да проведат проучване по темата.

Оказало се, че и при мъжете има „широк спектър от реакции веднага след секс“. Изследователите намират причина за тези симптоми в психологията на господата. Те разказват, че докато прави секс, мъжът обикновено се чувства герой, господар и т.н., а след това отново се превръща в „обикновен човек“.

Неприятните емоции се дължат и на резките промени в настроението – от желание, възбуда, еуфория, удовлетворение към успокояване и връщане към останалата част от живота. Специалистите са категорични, че не само жените са емоционални след полов акт, но просто мъжете се стараят да не показват заради страх и срам.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X