Напишете дума/думи за търсене

Пияна жена=весел креват. Дали?

Всички сме чували нелепата приказка за пияната жена и веселия креват. Истината е настрани от чашката с алкохол. Той изобщо не е приятел на сексуалната чувствителност. И при двата пола дългото и редовно пиене прецаква желанието ни за размяна на ласки. При мъжете може да доведе до проблеми с ерекцията, докато при жените може да се изрази в сухота на влагалището, още по-трудно достигане до оргазъм или пък до по-ненаситена кулминация. Да не говорим, че прекомерното количество алкохол в един момен т се превръща в алкохолизъм – състояние, увреждащо черния дроб, който от своя страна страда от нарушена способност да регулира хормоналната дистрибуция. При мъжете това може да доведе до атрофия на тестисите, импотентност и стерилитет. При жените алкохолизмът може да възпрепятства функциите на яйчниците, да се появят менструални аномалии и промяна в сексуалността.

Алкохолът не е афродизиак

Неслучайно хората препоръчват за всичко да се целим в златната среда.

Една-две напитки (зависи от теглото и пола) може да послужат като външен лубрикант. Алкохолът понякога помага да преодолеем сексуални задръжки или чувство на неадекватно представяне в леглото. Прекаленото му консумиране обаче води до обратен резултат не само в секса. Повечето милиграми спирт в кръвта опияняват дотолкова желанието ни за секс, че то колкото и да иска да влезе в играта, не може да помръдне от резервната скамейка, заобиколено от винарки.

Странични ефекти

Продължителното консумиране на алкохол може да превърне мъжа в собственик на временно състояние, известно като „Клюмналият пивовар“. Може и да го сдобие с пълнокръвна импотентност. Прекомерното пиене може да прецака плановете ви за зачеване. Дамите, които обичат да гаврътват напитки, забременяват по-бавно и по-често имат фертилни и менструални проблеми.

Какво ни причинява той?

Алкохолът е депресант, който влияе на централната нервна система. Той се замесва с дихателните и чувствителните нервни окончания и с тези на кръвообращението, които са изключително важни за възбудата и оргазма.

Алкохолът дехидратира тялото. Възбудата се нуждае от определено количество кръв, за да достави кислород и по-добра чувственост в гениталиите, даваща ерекция на мъжете и вагинална смазка на жените.

Повечето алкохол засилва производството на ангиотенсин – хормона, който се свързва с еректилната дисфункция.

Той е виновен за забавената еякулация. Проучване показва, че 11 процента от консумиращите алкохол имат проблем с достигането на оргазъм. Мъжете свършват по-трудно, докато жените имат нужда от допълнителна стимулация, за да кулминират.

Води до вагинална сухота. Докато алкохолът може да помогне за социализирането извън леглото, със сигурност не е добър медиатор между партньорите между чаршафите. Той изсушава вагината, което пък води до дискомфорт, болка и често протриване.

Всичко ли е толкова черно?

Някои изследователи препоръчват алкохола като лечение, което помага за преждевременното семеизпразване.

Увеличава удоволствието при някои жени. Докато доста от подпийналите жени имат трудности да достигнат оргазъм, други пък споделят, че алкохолът ги сдобива с доста по-чувствени гениталии. Учените го обясняват с факта, че няколко премерени питиета освобождават съзнанието и правят сетивата ни по-свободни.

- 26% от мъжете и 36% от жените не ползват презерватив, когато правят секс пияни

- 70% от хората съжаляват, че дори веднъж са правили секс под влиянието на алкохол

- Всеки десети тийнейджър споделя, че е бил толкова пиян, че не си спомня дали е правил секс и какъв точно тип

- 28% от младежите казват, че са правили секс с някого с когото не харесват под влиянието на алкохола

- 49% от господата и 38% от дамите са правили секс като директен резултат от консумацията на алкохол

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X