Напишете дума/думи за търсене

4 неща, които жените трябва да знаят за еректилната дисфункция

Еректилната дисфункция засяга и двамата партньори в една връзка. Всяко състояние, което влияе върху сексуалното и психическото здраве на партньора ви, непременно ще засегне и вас.

Много жени обвиняват себе си за еректилната дисфункция на мъжа до себе си, защото не я разбират. Те може да се чувстват наранени, тревожни или ядосани, че това състоянието променя сексуалния им живот.

Кои са четирите неща, които всяка жена трябва да знае за еректилната дисфункция?

1. Еректилната дисфункция е често срещана
Въпреки че няма категорични данни колко точно мъже живеят с това състояние, то засяга приблизително един на 10 господа. Когато мъжът е сексуално възбуден, мозъкът изпраща сигнали за увеличаване на притока на кръв към пениса, което води до ерекция.
Когато мозъкът не е в състояние да изпрати тези сигнали или кръвта не може да потече към пениса, мъжете може да изпитат затруднения да получат и задържат ерекцията си. Освен това имат намалено либидо.
Еректилната дисфункция може да разстрои вас и партньора ви и, затова е важно да разговаряте с любимия си. Да говорите открито за секса е полезно за вашата връзка.

2. Еректилната дисфункция има много причини
Много жени се притесняват, че липсата на интерес на партньора им към секса е по тяхна вина, или се страхуват, че вече не му действат възбуждащо.
Еректилната дисфункция може да бъде или физическа, или психологическа, или е комбинация от двете.
Различни здравословни състояния може да я причинят. Високо кръвно налягане, висок, диабет, хормонален дисбаланс, нараняване или усложнения след операция също могат да допринесат за еректилна дисфункция. Медикаменти като бета-блокери също могат да причинят проблеми с ерекцията.
Психологическите проблеми, които са виновни за този сексуален проблем, включват стрес, умора, депресия и тревожност.

3. „Опитвайки се по-усилено“ няма да излекува еректилната дисфункция
Ако сте партньор на някого, който се бори с това състояние, може би си мислете, че ако направите сексуалния си живот по-пиперлив, ще излекувате партньора си. Че ролевите игри, палави костюми от сексмагазините или експериментирането с нови и по-разюздани пози ще „поправи“ партньора ви, но това не е така.
Еректилната дисфункция не е неспособност да се почувства възбуда – нейните базови особености се простират надълбоко. Така че „опитвайки се по-усилено“ в спалнята просто ще ви донесат допълнително напрежение, тъй като усилията ви няма да се увенчаят с успех.

4. Еректилната дисфункция се лекува
За щастие има различни лечения, които помагат при еректилна дисфункция - много от тях са високоефективни и лесно достъпни.
Ако физически проблем причинява тази сексуална невъзможност, лекарите може да предписват перорални таблетки като виагра, тадалафил или трибестан. И трите опции са безопасни и ефективни.

За еректилна дисфункция, причинена от затлъстяване, високо кръвно налягане, висок холестерол или прекомерно пушене, лекарите вероятно ще предложат промени в начина на живот - загуба на тегло, редовни упражнения или отказване от тютюнопушенето.

Ако за еректилната дисфункция причината е психологическа, тогава лечението може да включва промени в начина на живот, терапия или лекарства. В някои случаи лекарите може дори да предложат секстерапия, устройства за сексуална помощ или операция.

Секс по време на менопауза

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X