Напишете дума/думи за търсене

10 симптома, че сме сексуално алергични към партньора

Най-накрая сте намерили мъжа на вашите мечти. Той е забавен, умен, секси като дявол и смята, че сте невероятна. Не бихте могли да намерите някой по-съвършено подходящ за вас... и тогава правите секс.

Чувствате се чудесно, докато не започнете да се подувате, да страдате от обрив и да не усещате гениталиите си сякаш горят.
С две думи, вие сте сексуално алергични към партньора си.

Свръхчувствителността към семенната плазма, или алергия към сперма, е рядка алергична реакция към протеините, открити в семенната течност на мъжа. Алергиите от сперматозоидите засягат до 40 000 жени само в Съединените щати.

Жените, които имат алергия към сперматозоидите, не са непременно алергични към спермата на всеки мъж. Това е просто един конкретен протеин в спермата на конкретния партньор, към която те реагират.

Симптомите на жената могат да бъдат незначителни или тежки и е трудно да се разпознаят, защото някои от тях - като тежко дишане и изпотяване - са обичайни, докато правим секс.

Алергията на сперматозоидите може също да бъде погрешно диагностицирана като вагинит (възпаление на влагалището), дрождена инфекция, болест, предавана по полов път като херпес, и дори грип.

Въпреки че не толкова често колкото жените, мъжете също могат да имат сексуални алергии към собствената си семенна течност.
В своята автобиография „Как изгубих невинността си“, бизнес магнатът Ричард Брансън пише: „С първата ми съпруга Кристен имахме странна сексуална алергия един към друг. Винаги, когато правехме любов, болезнен обрив се разпространяваше върху мен, на който му отнемаха около три седмици, за да излекува."

Симптоми на сексуална алергия

- хрипове
- сърбеж
- уртикария
- парене във влагалището
- подуване
- повръщане
- диария
- мехури
- загуба на съзнание
- пълен срив на кръвообращението

Няма категорични доказателства за това какви са спусъците за тази реакция, но когато спермата навлезе във влагалището, антителата на жената (естествена защитна система) по някакъв начин се свързват с тъканта на вагиналните стени, създавайки алергична реакция в тялото.
След като жената започне да генерира антитела срещу плазмата, в много случаи алергията напредва в три етапа.
Подобно на алергична реакция към пеницилин, алергията към сперматозоидите се влошава всеки път, когато жената е изложена на нея.

За някои пациенти използването на презервативи може да бъде единственото спасение, освен ако нямат допълнителна алергия към латекс, в този случай трябва да се избягват презервативите.

Сексуалните алергии могат да бъдат изключително разочароващи за двойките и могат да поставят голямо напрежение в отношенията им.

Плюс това, те добавят допълнително ниво на напрежение за двойките, които желаят да заченат, тъй като зачеването не може да се случи чрез защитен полов акт.

Друго лечение е десенсибилизацията: когато пациентът се подлага на тест за алергия, за да изолира проблемния протеин, след това преминава през поредица от инжекции (в продължение на около 15 до 20 минути разстояние за период от два до три часа) с пречистените семенни протеини на партньора.
След инжекциите двойката трябва да прави секс в рамките на 12 часа или десенсибилизацията няма да работи.

Всъщност двойката трябва да има полов акт няколко пъти всяка седмица оттук насетне, за да не изчезне ефектът от лечението. Колкото повече секс, толкова по-добри са резултатите.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X