Напишете дума/думи за търсене

Лазерната епилация е най-ефективното средство за обезкосмяване вече и за блондинки

Скъпи блондинки, как реагирате, когато чуете „лазерна епилация“?
- О, това не работи за мен. Залагам на кола маска.

Разбираме ви. В редакцията на mila.bg също преобладават блондинките, както и същите отговори. 

Научихме обаче, че лазерната епилация работи и за нас, като в много страни по света тя не е просто най-модерното средство за обезкосмяване, а единственото. В Испания, Италия, Гърция, Дубай, Австралия, САЩ на колата маска, бръсненето и епилаторите се гледа като на „праисторическите средства“ за обезкосмяване.
Накратко, ако при вас лазерната епилация не е дала резултат, то вие най-вероятно сте сгрешили мястото, специалиста или апарата, но не и процедурата.

Русите хора определено имат проблем с епилирането и това е така, защото техните кожи са много светли, а космите им са светли и тънки – предизвикателство за голяма част от лазерите за епилация. Затова винаги питайте с какъв лазер работят в салона или клиниката, която посещавате. Световнопризнатият лазер, който се справя доказано успешно със светлите и тънки косми, е американският александритен лазер Gentle Lase Pro. Той се приема от дерматолозите по света за еталон, защото е един от най-мощните и най-бързите лазери, с най-прецизно охлаждане на кожата. Неговата пикова мощност е 17 000 w, дължината на вълната му е 755 nm, а охлаждането му е DCD.

Какво трябва да знаем за успешната лазерна епилация?

Импулсът, който произвежда лазерът, се улавя от меланина в косъма (пигмента, който придава цвета). Той превръща светлината на импулса в топлина, косъмът я отвежда до луковицата. Тя се разгрява и буквално се пръска. Така косъмът бива унищожен. Дотук лесно. Задачата обаче се усложнява, защото могат да бъдат унищожени само космите в анагенна фаза на растеж или това са „младите косми“, които сега започват да растат. В тялото ни има още два вида косми – в телогенна и в катагенна фаза – тоест „заспалите“, които все още не растат и „мъртвите“, които вече са се отскубнали от луковицата и са в процес на опадане. Те не могат да бъдат засегнати от импулса и съответно не мога да бъдат унищожени.

Изводът е, че с една процедура лазерна епилация унищожаваме само част от космите в дадената зона. Затова трябва да направим курс от поне 6 процедури с Gentle Lase Pro, за да постигнем оптималния резултат.

При блондинките задачата става още по-сложна, тъй като тяхната кожа и косми са светли. Следователно имат малко меланин, улавят и задържат по-малко енергия. Ето защо ни е необходима високата пикова мощност на лазера. Тя обаче загрява силно не само косъма, но и повърхностният слой на кожата – епидермиса. Тоест е възможно да се получи изгаряне на кожата. Това може да се предотврати. Gentle Lase Pro работи с едно от най-прецизните видове охлаждане DCD, или т.нар. криоспрей, патент на производителя Syneron Candela, който охлажда епидермиса до -70 градуса. Това практически свежда риска от изгаряне на кожата до минимум.

И още два важни съвета за успешна лазерна епилация:
Винаги бръснете зоната поне 24 часа преди процедурата. Използвайте единствено самобръсначка. Целта е косъмът да е видим, за да може да бъде засегнат от импулса. Никога не правете кола маска преди лазерна епилация. При колата маска косъмът се отскубва от основата и не може да бъде засегнат от импулса на лазера. В този случай ще трябва да изчакате поне две седмици преди да направите епилация. Не ползвайте епилатор или пинсета по същите причини.

Посещавайте редовно процедурите, точно както ви е посъветвал специалистът. Закъснението може да окаже негативен ефект върху резултата от епилацията, а при подраняване просто си давате парите на вятъра.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X